ΣΠΑΡΤΗ. Όταν ένα έργο χρηματοδοτείται, είτε από την ΕΕ είτε από το Ελληνικό Δημόσιο, υποχρεωτικά, στο πεδίο τέλεσής του πρέπει να έχει αναρτηθεί πινακίδα με την ταυτότητα του έργου και μάλιστα δέον είναι να υπάρχει και εικόνα με το έργο που θα γίνει. Η ταυτότητα περιλαμβάνει πλείστα στοιχεία, όπως φορέα υλοποίησης, χρηματοδότησης, μελέτης, προϋπολογισμό, συμβατικό χρόνο, κ.λ.π.

Στο περιβόητο έργο της λεωφόρου Παλαιολόγου , στη Σπάρτη, όπως σχεδόν και σε κάθε έργο στο δήμο, όχι μόνον δεν υπάρχει αυτή η πινακίδα αλλά στις επίμονες απαιτήσεις δημοτών κανείς δεν συμμορφώνεται.

Ρωτούν λοιπόν, σήμερα, μέσω του Notospress, επώνυμα, δημότες της Σπάρτης, τον Δήμαρχος κ. Πέτρο Δούκα, την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Γεωργία Ζαχαράκη, την πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ελένη Δαράκη, κάθε προϊστάμενο Υπηρεσίας που έχει αρμοδιότητα, επιπλέον απευθύνουν το ερώτημα και στον εξειδικευμένο και σήμερα αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θεόδωρο Βερούτη, επίσης τον εποπτεύοντα, μέσω επιτροπής, τα έργα τέως δήμαρχο κ. Βαγγέλη Βαλιώτη και φυσικά τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρώην δήμαρχο κ. Σταύρο Αργειτάκο: «Είναι νόμιμο, σωστό, χρήσιμο, να ην τοποθετούνται πινακίδες ενημέρωσης των πολιτών αλλά και εικόνες αποτύπωσης του έργου που θα γίνει, όταν η Παλαιολόγου είναι το υπ’ αριθμόν 1 έργο που θα επηρεάσει τη ζωή των πολιτών, την λειτουργικότητα της πόλης και την κίνηση της αγοράς; Αν είναι υποχρεωτικό ποιος ευθύνεται που δεν έχει γίνει; Αν δεν είναι υποχρεωτικό τι εμποδίζει τον αρμόδιο να το κάνει προκειμένου να εξυπηρετήσει την ανάγκη των δημοτών; Έχει κάποιος να κρύψει κάτι;»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις