ΠΑΤΡΑ. Μεγαλείο ψυχής από οικογένεια στην Πάτρα, που πήρε την απόφαση να δωρίσει τα όργανα του 28χρονου Χαρίλαου που έφυγε από τη ζωή, δίνοντας "ζωή" σε τρεις ασθενείς.

Ο 28χρονος έφυγε την περασμένη Παρασκευή, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας με την καρδιά του και εξαιτίας του ίδιου προβλήματος είχε χάσει πριν από μερικά χρόνια και τη μητέρα του.

Ο Χαρίλαος νοσηλεύτηκε επί δέκα μέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας" στην Πάτρα. Οι γιατροί έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τότε, ο πατέρας του και τα δύο αδέλφια του αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του.

Το πρωί του Σαββάτου, ομάδες γιατρών από το Λαϊκό και το Ωνάσειο έφτασαν στο "Άγιος Ανδρέας" και προχώρησαν στη λήψη των πνευμόνων, των νεφρών και των κερατοειδών, καθώς βρέθηκαν συμβατοί λήπτες.

Ο πατέρας του 28χρονου, Ανδρέας Αθανασόπουλος μίλησε στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" για το πώς ο θάνατος της συζύγου του και μητέρας των τριών παιδιών του από την ίδια πάθηση, ήταν για εκείνους μονόδρομος στη λήψη της απόφασης για δωρεά οργάνων. Η μητέρα της οικογένειας είχε φύγει από τη ζωή, καθώς για εκείνη δεν βρέθηκε ποτέ το μόσχευμα που θα της έδινε ζωή.

"Είμαστε ευαισθητοποιημένοι πάνω σε αυτό το θέμα. Η συγχωρεμένη η γυναίκα μου είχε πεθάνει από υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια. Είχαμε γραφτεί και τότε σε λίστα για να βρει μόσχευμα και από τότε είχαμε ευαισθητοποιηθεί πολύ" είπε ο πατέρας του Χαρίλαου στην εκπομπή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις