ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Την Πέμπτη 12 Μαΐου συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας( Σ.Ο.Π.Π) της Μεσσηνίας, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας στην Καλαμάτα, παρόντος του αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καπέλιου, καθώς και του υποστράτηγου (ΠΣ) Νίκου Ρουμελιώτη, συντονιστή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Το βασικό θέμα της συνεδρίασης αποτέλεσε ο συντονισμός των δράσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η λήψη αναγκαίων μέτρων πρόληψης, ετοιμότητας και καταστολής προς αντιμετώπιση κινδύνων από εκδήλωση δασικών πυρκαγιών εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2022.

Στη συνεδρίαση, στην οποία μετείχε επίσης ο περιφερειακός συντονιστικής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής, έλαβαν μέρος πρωτοβάθμιοι αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων, εθελοντικών σωματείων και φορέων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Οι συμμετέχοντες της συνεδρίαση κατέστησαν σαφές ότι ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, και με δεδομένη την υπάρχουσα στατιστική αύξηση πυρκαγιών από την αρχή του έτους, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, η επαγρύπνηση, η πρόληψη και η έγκυρη αντιμετώπιση, αποτελούν πρωταρχικούς στόχους τους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις