ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Για την πορεία υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων της εταιρείας διανομής φυσικού αερίου Hengas στην Πελοπόννησο μίλησε πρόσφατα στο ArcadiaPortal.gr ο κ. Νικόλαος Κουτσογιάννης, Σύμβουλος Διοίκησης της εταιρείας.

O κ. Κουτσογιάννης τόνισε ότι το έργο στη Μεγαλόπολη είναι σε πάρα πολύ προχωρημένο στάδιο και ήδη έχει ολοκληρωθεί στο 80% του δικτύου. Η εκτίμηση της Hengas, όπως ανέφερε ο κ. Κουτσογιάννης, είναι ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του σχεδόν το δίκτυο διανομής.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι σε λίγες μέρες θα δημοσιευθεί η σχετική προκήρυξη και οι καταναλωτές της Μεγαλόπολης, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να αντικαταστήσουν τα συστήματα θέρμανσης επιδοτούμενοι κατά 100%.

Στο φυσικό κατάστημα της εταιρίας στη Μεγαλόπολη ήδη 2.500 καταναλωτές έχει υποβάλει αίτηση για τη σύνδεσή του στο φυσικό αέριο.

Σε ό,τι αφορά άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, στην Τρίπολη ήδη σχεδιάζεται ο χώρος όπου θα εγκατασταθεί το τοπικό κατάστημα της εταιρίας, με στόχο το προσεχές διάστημα να ξεκινήσει η λειτουργία του και να υπάρχει ένα φυσικό σημείο εξυπηρέτησης στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι δημότες θα μπορούν να απευθύνονται στο εξειδικευμένο προσωπικό για περισσότερες πληροφορίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Hengas έχει λάβει άδειες διανομής και διαχείρισης και για την Κόρινθο, πέραν της Μεγαλόπολης και της Τρίπολης, ενώ μέσα στους άμεσους στόχους της εταιρείας είναι να ξεκινήσει το έργο της επέκταση της διανομής φυσικού αερίου στην Καλαμάτα και τη Σπάρτη.

Τέλος, ο κ. Κουτσογιάννης αναφέρθηκε και στη μεγάλη αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου, η οποία έχει εκτιναχθεί ύστερα και από την ένταση στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι οι προβλέψεις θέλουν την τιμή θα πέφτει και να επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του κ. Κουτσογιάννη.

Πηγή: energypress.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις