Θάνατος τριών κοριτσιών στην Πάτρα: Απειλητικά μηνύματα δέχεται η οικογένεια
Καλούν κόσμο μέσω μηνυμάτων για να λιντσάρουν τη μητέρα - Με καταθέσεις προσώπων συνεχίζεται η έρευνα του τμήματος ανθρωποκτονιών
ΠΑΤΡΑ. Απειλητικά μηνύματα δέχεται η οικογένεια που έχασε τα τρία της παιδιά στην Πάτρα, την ώρα που η έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οπως δήλωσε στην εφημερίδα Πελοπόννησος ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Κόττας, εστάλη μήνυμα με παραλήπτες τους γονείς από μία κυρία (το όνομα της οποίας γνωρίζουν οι συνήγοροι) και στο οποίο «καλεί κόσμο να μεταβούν έξω από το σπίτι της οικογένειας να βρουν τη μητέρα και να τη λιντσάρουν»!
Στο μεταξύ, με καταθέσεις προσώπων και την εξέταση στοιχείων προχωρά η έρευνα του τμήματος ανθρωποκτονιών που έχει αναλάβει την υπόθεση θανάτων των τριών κοριτσιών.
Παράλληλα, σε δύο εβδομάδες από σήμερα αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων από τη μικρή Τζωρτζίνα και, όπως ανέφερε στο protothema.gr ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, «είτε θα δοθούν κρίσιμες απαντήσεις, είτε θα μας σταματήσει μια διαδικασία η οποία θα περιέχει πάντα πάρα πολλά ερωτήματα».
Ο απινιδωτής της Τζωρτζίνας δεν κατέγραψε επικίνδυνη αρρυθμία
Tην ίδια ώρα ο καθηγητής καρδιολογίας και διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο του Ρίου, Περικλής Νταβλούρος δήλωσε ότι ο απινιδωτής της Τζωρτζίνας δεν κατέγραψε επικίνδυνη αρρυθμία από αυτές που επιφέρουν θάνατο.
Η ανθρώπινη καρδιά, σύμφωνα με τον καθηγητή καρδιολογίας, μπορεί να σταματήσει με δύο τρόπους: είτε ως αποτέλεσμα μίας πολύ άσχημης ταχυκαρδίας, στην οποία χρειάζεται ο γιατρός να δώσει ηλεκτροσόκ, είτε από βραδυκαρδία. Ο βηματοδότης προφυλάσσει από τις βραδυκαρδίες, ενώ ο απινιδωτής από τις κακές ταχυκαρδίες. Οι σύγχρονοι εμφυτευμένοι απινιδωτές είναι και βηματοδότες, το ανάποδο δεν ισχύει. Η Τζωρτζίνα διέθετε το σύγχρονο μηχάνημα. Μάλιστα, η αποτελεσματικότητα του απινιδωτή ανέρχεται γύρω στο 98%, γι’ αυτό και ασθενείς παιδιατρικοί και ενήλικες που φέρουν τέτοιες συσκευές τελικά πεθαίνουν από καρδιολογικά αίτια.
«Το μηχάνημα δεν μπορεί να δώσει σήμα εάν η καρδιά δυσλειτουργεί. Μία καρδιά που λειτουργεί τέλεια μπορεί να κάνει αρρυθμίες. Το σωστό είναι ότι το μηχάνημα δεν έχει καταγράψει κάποια κακή αρρυθμία, δεν καταγράφηκε κάποιος από τους μηχανισμούς αιφνιδίου καρδιακού θανάτου. Ακόμα και από ελληνικές μελέτες που έχουν δημοσιευτεί με αιφνίδιους θανάτους σε νεαρά άτομα, το 65% είχαν ταυτοποίηση καρδιολογική, το 17% ήταν αίτια που δεν οφείλονταν σε καρδιά και στο 18% δεν βρέθηκε κανένα αίτιο» ανέφερε ο Περικλής Νταβλούρος.
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις