ΛΑΚΩΝΙΑ. Συνεχίζεται η συγκομιδή και οι πωλήσεις ελαιολάδου στη Λακωνία. Οι ποσότητες δεν είναι ακόμη μεγάλες και ζήτηση υπάρχει από την αγορά.

Όπως τονίζει στον ΑγροΤύπο ο κ. Παναγιώτης Μπατσάκης, πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίων Αποστόλων Λακωνίας, «συνολικά έχουμε πωλήσει 15 βυτία (πάνω από 300 τόνους) Έξτρα Παρθένου Ελαιολάδου ποικιλίας Αθηνοελιάς στην τιμή των 4,20 ευρώ το κιλό. Η παραγωγή είναι μειωμένη αλλά η συγκομιδή έχει ξεκινήσει με καλούς ρυθμούς. Ημερησίως παράγουμε μια ποσότητα περίπου 200 έως 250 τόνους ελαιολάδου.

Οι έμποροι φαίνεται να είναι λίγο επιφυλακτικοί. Θέλουν να αγοράσουν καλής ποιότητας ελαιόλαδα αλλά δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένοι να δώσουν υψηλή τιμή. Πρέπει οι παραγωγοί να μην μπαίνουν γρήγορα στην παραγωγή και να προσπαθούν να κρατήσουν ένα επίπεδο τιμών».

Ο κ. Σωτήρης Κρητικός, πρόεδρος στον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Αγίου Δημητρίου Μονεμβασίας, αναφέρει στον ΑγροΤύπο ότι «από 10 Οκτωβρίου ξεκίνησε η συγκομιδή Αθηνοελιάς στην περιοχή. Φέτος έχουμε μια κανομική παραγωγή μιας και τα χωράφια μας είναι ποτιστικά και δεν έχουν επηρεαστεί από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ήδη έχουμε πουλήσει ένα βυτίο με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στην τιμή των 4,20 ευρώ το κιλό. Η συγκομιδή Αθηνοελιάς γίνεται με κανονικούς ρυθμούς και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου».

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Σωτήρης Μπατσάκης, διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισµού Συκιάς Λακωνίας, «σε περίπου μια εβδομάδα θα ξεκινήσει η συγκομιδή στην περιοχή. Οι παραγωγοί δεν βιάζονται να μπουν στα χωράφια. Η παραγωγή ελαιολάδου φέτος αναμένεται να είναι μειωμένη και όψιμη λόγω των καιρικών συνθηκών».

Ο κ. Κυριάκος Αγγελάκος, εκπρόσωπος από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ελαιοπαραγωγών Νομίων, αναφέρει στον ΑγροΤύπο ότι «φέτος έχουμε μειωμένη παραγωγή αλλά πολύ καλή ποιότητα. Υπήρξε πρόβλημα στην ανθοφορία. Πάντως οι καιρικές συνθήκες με τις υψηλές θερμοκρασίες επηρέασαν τις ελιές αλλά προστάτεψαν από τις δακοπροσβολές.

Έχουμε ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα να παράγουμε ελαιόλαδο. Οι τιμές της αγοράς κυμαίνονται από 4,15 μέχρι 4,20 ευρώ το κιλό. Ήδη πουλήθηκε ένα βυτίο με ελαιόλαδο από τον συνεταιρισμό στα 4,20 ευρώ. Είναι ένα καλό ξεκίνημα αυτή η τιμή. Βέβαια ακόμη η προσφορά είναι μικρή και καλύπτει τη ζήτηση».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις