10χρονο κορίτσι συγκλόνισε την Πάτρα! Φέρεται και ακούγεται σαν γάτα!
Είναι από τις περιπτώσεις που οι γείτονες δεν έμειναν αδιάφοροι. Το κοριτσάκι από την Πάτρα χρειάζεται βοήθεια και κάποιοι είναι αποφασισμένοι να τρέξουν γι΄ αυτό…
ΠΑΤΡΑ. Oι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου διερευνούν μια υπόθεση με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα. Κεντρικό πρόσωπο ένα κοριτσάκι κάτω των 10 ετών, που διαμένει με τους γονείς του σε κεντρική συνοικία της πόλης. Όπως τονίζουν κάτοικοι της περιοχής, οι συνθήκες διαβίωσης είναι σχεδόν υποτυπώδεις.
Το κοριτσάκι έχει ανορθόδοξη συμπεριφορά κάτι το οποίο παρατήρησαν στην γειτονιά και ενημέρωσαν τους αρμόδιους, πριν από λίγες ημέρες οπότε δεν υπάρχει ακόμη αποτέλεσμα της έρευνας. Το κορίτσι ντύνεται και περπατά σαν γάτα και μάλιστα το κάνει συχνά. Ταυτόχρονα κάνει και τους ανάλογους ήχους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, σε πολλές περιπτώσεις παρουσιάζει επιθετικότητα. Οι γείτονες κάνουν λόγο για ένα παιδί που όταν περπατά στα τέσσερα, το κάνει με μεγάλη άνεση, δείχνοντας πως έχει «κατακτήσει» αυτό το είδος του περπατήματος.
Γείτονες που ήδη έχουν απευθυνθεί σε παιδοψυχίατρους και κοινωνικούς λειτουργούς η οικογένειά δεν έχει δώσει τη δέουσα σημασία. Άλλωστε και το παιδί μπορεί να μην παρουσιάζει συνέχεια αυτή τη συμπεριφορά.
Οι ειδικοί με τους οποίους μίλησαν άνθρωποι της γειτονιάς δήλωσαν πως δεν αποκλείουν το παιδί όταν ήταν βρέφος να είχε περάσει και το σύνδρομο της γαλής.
Το σύνδρομο
Η ονομασία του Συνδρόμου "Κλάμα της Γάτας" αποτελεί μετάφραση του γαλλικού όρου "Cri du Chat", με τον οποίο είναι γνωστότερο το συγκεκριμένο σύνδρομο. Ο περισσότερο αποδεκτός επιστημονικά όρος του συνδρόμου είναι "Σύνδρομο Κλάματος Γαλής" ή "Σύνδρομο 5p-". Στην αγγλική γλώσσα απαντάται ως "Cat Cry Syndrome" (SCDC). Το σύνδρομο πήρε το όνομά του από το χαρακτηριστικό τσιριχτό κλάμα των νεογέννητων, που φέρουν το σύνδρομο, που προσομοιάζει πολύ με νιαούρισμα μικρής γάτας. Αποτελεί σπάνια γενική διαταραχή, που συνδυάζεται με νοητική υστέρηση, χαμηλό μυϊκό τόνο και συχνά λοιπές επιπλοκές στη γενικότερη υγεία του ατόμου που φέρει τη συνδρομή. Ανακαλύφθηκε το 1963 από τον γενετιστή Jerome Lejeune στη Γαλλία.
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις