Προσελκύει το ενδιαφέρον η «1η Έκθεση Βιβλίου» στην Ελαφόνησο
Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα λειτουργεί η «1η Έκθεση Βιβλίου» στην Ελαφόνησο, η οποία άνοιξε τις πύλες της στις 2 του τρέχοντος μήνα, και μέχρι τώρα γνωρίζει σημαντική επιτυχία. Η έκθεση γνωρίζει, ήδη, μεγάλη επιτυχία, προσελκύει το ζωηρό ενδιαφέρον των ντόπιων και των πολυπληθών επισκεπτών του νησιού και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την θεσμική της, πλέον, παρουσία στο σμιλεμένο και σμαραγδένιο νησί της Πελοποννήσου.
Για τη διοργάνωση της έκθεσης, ο πρόεδρος του Πρ. Δ.Σ. Συλλόγου Επιστημόνων Ελαφονήσου Δρ. Κωνσταντίνος Σπ. Μέντης επισημαίνει:
«Η εκπαιδευτικός κα Πόπη Κωνσταντινάκου – Μέντη, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Ελαφονήσου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελαφονησιωτών Αθηνών-Πειραιά «Ο Φιλόπατρις», πραγματοποιούν την 1η Έκθεση Βιβλίου στο τροπικό, γλαυκοθώρητο και σμιγοπέλαγο νησί της Λακωνικής.
Λειτουργεί κάθε μέρα από τις 20:00 – 24:30, δίπλα στα ακύμαντα και πλουμισμένα από τις πορφυροσκέπαστες συναθροίσεις των ευωδιασμένων αστεριών, νερά του λιμανιού και απέναντι από την ισκιωμένη, με τα ροδιά χρώματα του δειλινού, εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα.
Μετά την παρουσίαση βιβλίου από το Γυμνάσιο Ελαφονήσου στις 25/6 με τίτλο: «Ιστορίες της Ελαφονήσου, Μύθοι και Δοξασίες για τα τοπωνύμια του νησιού μας», το παραδοσιακό και αξιόλογο εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων στις 6-9/7 για την Ιστορική Επέτειο της Ελαφονήσου, από το Δήμο και τους πολιτιστικούς φορείς, μια ακόμη ενδιαφέρουσα και καινοτόμος δράση για τον τόπο, έρχεται να εμπλουτίσει τα «Πολιτιστικά δρώμενα» του γαλανόμορφου νησιού.
Το σημαντικό αυτό «Πολιτιστικό Δίμηνο» της Ελαφονήσου, πλαισιώνεται και με επί μέρους πολιτισμικές δράσεις και ολοκληρώνεται με τη θεσμική πλέον «Γιορτή των Ψαράδων» από το Σύλλογο Ψαράδων Ελαφονήσου «Η Ελαφόνησος», στις 18 Αυγούστου 2012 και ώρα 21:00.
Η σπουδαία αυτή ναυτική εκδήλωση, ταιριάζει στα πολυπρόσωπα γαϊτανάκια των γιαλών και στους απόηχους των ύμνων προς τον Ποσειδώνα, αναδεικνύει τη θαλασσογήινη φύση του ιστορικού νησιού και συμβάλλει στην ανάδειξη του ξεχασμένου μέχρι σήμερα, αλλά σπάνιου Θαλασσοκεντρικού, Σμιγοπέλαγου και Νησοστέφανου Πολιτισμού της Ν. Ελλάδας».