ΕΛΛΑΔΑ. Ο Πέτρος Φιλιππίδης γεννήθηκε στην Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 1963. Είναι Έλληνας ηθοποιός, θιασάρχης και σκηνοθέτης.

Το 1986 αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν και σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών. Όσο βρισκόταν στο θέατρο του Κάρολου Κουν, πρωταγωνίστησε στις θεατρικές παραστάσεις Ιππείς, Αχαρνής, Αγαμέμνων, Όρνιθες, Πέρσες, Προμηθέας Δεσμώτης και στις Θεσμοφοριάζουσες. Τέλος, σπούδασε σκηνοθεσία στην σχολή Σταυράκου.

Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές: "Οι Απαράδεκτοι", "Το Κλειδί", "Χαιρέτα μου τον Πλάτανο", "Ουκ αν λάβοις..." και "50-50"

Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο.

Αφηγήσεις

Έχει δανείσει τη φωνή του ως αφηγητής στα παιδικά παραμύθια: "o Πέτρος κι ο Λύκος", "η Ιστορία του Μπαμπάρ του Μικρού Ελέφαντα", "Οδηγός των Νέων για την Ορχήστρα", "το Καρναβάλι των Ζώων", "ο Πιγκουΐνος Μεγαλομανής" και "η Συμφωνία των Παιχνιδιών" την περίοδο 1994-1995.

Δικαστικές υποθέσεις

Τον Φεβρουάριο του 2021, με αφορμή το «Ελληνικό Me Too», τρεις ηθοποιοί, η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, δημοσιοποίησαν η μία μετά την άλλη, περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης που δέχτηκαν από τον Φιλιππίδη κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής συνεργασίας τους. Οι τρεις ηθοποιοί προχώρησαν σε επίσημη καταγγελία στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ, κατηγορώντας τον ηθοποιό για αντισυναδελφική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά καθώς και για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και ζητώντας την διαγραφή του από το Σύλλογο. Στη συνεδρίαση της 14ης Ιουνίου 2021, το Σωματείο τον διέγραψε από μέλος του.

Ύστερα από τις καταθέσεις και άλλων μαρτύρων που εμφανίστηκαν στον εισαγγελέα που ανέλαβε την υπόθεση, καθώς και τις εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει ο κατηγορούμενος, ο εισαγγελέας αποφάσισε τον Μάιο του 2021 να προχωρήσει στην ποινική δίωξη του ηθοποιού.

Η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος αφορά τα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού. Ο ηθοποιός διώκεται για έναν βιασμό που συνέβη μέσα στο θέατρο «Ήβη» το 2008 και δυο απόπειρες βιασμών που έλαβαν χώρα η πρώτη το 2010 στο καμαρίνι του στο θέατρο «Μουσούρη» και η δεύτερη τον Αύγουστο του 2014.

Στις 27 Ιουλίου 2021 μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος και την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε στις φυλακές Τρίπολης, όπου θα παραμείνει μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεων.

Στις φυλακές βρίσκεται στον ίδιο θάλαμο με άλλους 19 κρατούμενους, ένας εκ των οποίων είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνει αίτηση αποφυλάκισης.

Το Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρίπολης δεν είναι μεγάλο. Κατασκευάστηκε για περίπου 50 κρατούμενους και σήμερα στεγάζει πάνω από τους διπλάσιους. Στην «ελίτ» των σεξουαλικών εγκληματιών οι οποίοι διαβιούν εκεί ανήκουν ο «παιδεραστής με το βαν», ο «δράκος του Αμαρουσίου», καθώς και ο Παναγιώτης Δράκος, γνωστός και ως «βιαστής μετά μουσικής», καθώς ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριες ωδείου, ο «παιδόφιλος παπάς από τη Μάνη», ο οποίος βίαζε τη 12χρονη κόρη της συντρόφου του κ.ά.

Ένα κρεβάτι χωρίζει τον Πέτρο Φιλιππίδη από τον Δημήτρη Λιγνάδη που όπως είναι φυσικό θα έχουν πολλά να πουν για την τροπή που πήρε η ζωή τους. Ο Πέτρος Φιλιππίδης δείχνει να αποδέχεται τις συνθήκες στην φυλακή όπου όπως είναι γνωστό δεν σημειώνονται επεισόδια ή εκτροπές.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις