H Σελλασία στην πρωτοπορία, σπάει την απομόνωση, προς χάριν της ελιάς!
Με όρεξη για γνώση απαντούν στην πανδημία πολίτες της Σελλασίας αξιοποιώντας την τεχνολογία επικοινωνίας, συσκέπτονται, συζητούν, σχεδιάζουν γύρω από τα βασικά προϊόντα του τόπου, την ελιά και το ελαιόλαδο. Webinars και QnA (Questions and Answers) για την παραγωγή της ελιάς σε ένα τόπο που, συνήθως, πρωτοπορεί.
ΣΕΛΛΑΣΙΑ. Ο αποκλεισμός στη Σπάρτη έφερε πνοή μάθησης και γνώσης στα ανήσυχα πνεύματα. Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και ειδικά οι παραγωγοί - επιχειρηματίες ελιάς και ελαιολάδου εξαιτίας των χαμηλών τιμών, των ασθενειών και εχθρών καθώς και της ανισορροπίας των θρεπτικών συστατικών (μικροκαρπία, ανθόρροια κ.α.) συνετέλεσαν στη δημιουργία Webinars και QnA (Questions and Answers) για την καλλιέργεια της ελιάς συνδυάζοντας επιστημονικές γεωπονικές γνώσεις με άρωμα από Ελλάδα και Ολλανδία.
Ο Σαράντος Καπετανάκης, πρώην δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης και θιασώτης της ενεργής συμμετοχής των πολιτών στις εξελίξεις ακόμα και στα δύσκολα με πρωτοβουλία και συνεργατικό πνεύμα μαζί με τους παραγωγούς - επιχειρηματίες της Σελλασίας και τη σημαντική συνδρομή των Δρ. Σώτηρα Μάριου - Ιωάννη MSc. (Υποψ. Διδάκτορα Γεωργικής Ζωολογίας & Εντομολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών) όπως και του Δρ. Κανελλόπουλου Αργύρη (Αναπλ. Καθηγητή Operations Research and Logistics του Πανεπιστημίου Wageningen της Ολλανδίας) πραγματοποίησαν και συνεχίζουν διαλέξεις με αλληλεπίδραση. Δίνουν έτσι τη δυνατότητα της δυναμικής παρουσίας των παραγωγών -επιχειρηματιών στο χώρο των γεωπονικών επιστημών ώστε να μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες και απορίες για την καλλιέργεια της ελιάς.
Πραγματοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία οι δύο πρώτες διαδικτυακές διαλέξεις (Webinars) με θέμα : «Θρέψη της Ελιάς» και «QnA για τη Θρέψη της Ελιάς» στις 08/ 02/2021 και στις 15/02/2021 στις 20:00 μ.μ., αντίστοιχα μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Στις 22/022021 στις 20:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η νέα διαδικτυακή διάλεξη με θέμα: «Φυτοπροστασία της Ελιάς».
Οι Σελλασιώτες πρωτοπορούν και αντιστέκονται με γνώση για τη δημιουργία βελτιωμένων ποσοτικά και ποιοτικά προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου και υπόσχονται πως θα ακολουθήσουν και άλλες επιστημονικές διαδικτυακές διαλέξεις όπου θα έχουν την ευκαιρία συμμετοχής όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται.