MANH. Έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια από τότε που στα νερά της Μάνης έκαναν αισθητή την παρουσία τους φάλαινες… Η κλιματική αλλαγή έχει επιφέρει τέτοια ανατροπή στις θάλασσες που τα νερά της Πελοποννήσου φιλοξενούν πλέον φάλαινες, καρχαρίες, δελφίνια και ψάρια του μαύρου βυθού σε μεγάλο αριθμό.

Μία φάλαινα φυσητήρα αντίκρισαν έκπληκτοι το απόγευμα της Παρασκευής 28 Αυγούστου οι επιβάτες φουσκωτού ανοικτά του Μέζαπου, μόλις λίγα μίλια από τον Γερολιμένα της Μάνης.

Σύμφωνα με το Messinialive βρέθηκε μπροστά τους ένα από τα πιο εντυπωσιακά ζώα του πλανήτη, μια φάλαινα περίπου 18-20 μέτρων, με ένα πελώριο σώμα μεγάλου βάρους κι άρχισε για αρκετή ώρα να κάνει παιχνίδια μπροστά τους! Ελιγμούς, βουτιές και έναν χαρακτηριστικό θόρυβο που έκανε να φυσήξει το νερό. Οι ειδικοί λένε πως ήταν αρσενική αφού ήταν μόνη και είχε μεγάλο μέγεθος.

Η φάλαινα φυσητήρας ανήκει στην κατηγορία των θηλαστικών ”κήτη” όπως και οι υπόλοιπες φάλαινες και τα δελφίνια. Έχει μήκος 11-18 μ. Κατέχει το ρεκόρ κατάδυσης των φαλαινών, καθώς μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 2.250 μ.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από το messinialive.gr