Startup Greece Week σε Πάτρα, Καλαμάτα και άλλες 8 πόλεις
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Η Ελληνική Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Startup Greece Week επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά τον Μάιο, αυτή τη φορά λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, 100% online!
Από τις 4 Μαΐου μέχρι τις 10 Μαΐου, οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχουν σε μία εβδομάδα γεμάτη από online workshops, ανοιχτές συζητήσεις με διακεκριμένους ομιλητές, networking, ένα διαγωνισμό για Startups και πολλές άλλες δράσεις. Στόχος μας η ανάπτυξη του καινοτόμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα!
Με τη συμμετοχή σου στο Startup Greece Week έχεις την ευκαιρία:
• να γνωρίσεις επιτυχημένους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και startuppers που θα επικοινωνήσουν γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τον χώρο του επιχειρείν
• να δικτυωθείς και να διευρύνεις τις επαφές σου εντός της επιχειρηματικής κοινότητας,
• να κερδίσεις στον επιχειρηματικό διαγωνισμό για τις startups βραβεία αξίας 10.000 ευρώ,
• να διεκδικήσεις χρηματοδοτήσεις από επενδυτές,
• να παρακολουθήσεις ενδιαφέροντα workshops με σκοπό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων σου, και να συμμετάσχεις σε πολλές ακόμα δράσεις!
Οι 10 πόλεις που συμμετέχουν στην διοργάνωση είναι οι:
Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Τρίπολη, Ρόδος, Ξάνθη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Πάτρα.
Η δράση για τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χανίων και του Δήμου Ρεθύμνου αντίστοιχα.
Η δράση για την Τρίπολη και την Καλαμάτα τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και του Δήμου Τρίπολης και Δήμου Καλαμάτας αντίστοιχα.
Η δράση για τα Ιωάννινα τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.
Η δράση για την Ξάνθη τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Επιπλέον επιβεβαιωμένες θεματικές ενότητες είναι οι:
Fail FAST, Biotech / HealthTech, Logistics / On Demand Delivery / CEOs & CCO.
Βρείτε εδώ το γενικό πρόγραμμα και εδώ την πλήρη agenda της δράσης.
Η δράση είναι πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Youth Entrepreneurship Club (Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας), στα πλαίσια των στόχων του για την ανάπτυξη του καινοτόμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος της Ελλάδας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρέπει να σημειωθεί ότι η οργάνωση και η παραγωγή του εγχειρήματος γίνεται από 30 και πλέον εθελοντές με μέσο όρο ηλικίας τα 23 έτη! Μάλιστα αποτελεί την μεγαλύτερη, ίσως, 100% online πρωτοβουλία που έχει συμβεί παγκοσμίως τόσο σε διάρκεια όσο και σε φορείς/ομιλητές που παίρνουν μέρος, σε μια συγκεκριμένη θεματική.
Η δράση ενδεικτικά απευθύνεται σε: επιχειρηματίες, καθηγητές, ξενοδόχους, φοιτητές, νέους επιστήμονες, εκπροσώπους οργανισμών ή επιχειρήσεων, ανέργους, κοινωνικές επιχειρήσεις, παραγωγούς, πολιτιστικές επιχειρήσεις, θερμοκοιτίδες, ακαδημαϊκά ιδρύματα, τοπικές ομάδες, επιχειρήσεις, συμβούλους επιχειρήσεων, οικονομολόγους και startuppers.