Ημερίδα για τη βελτίωση της απόδοσης της κτηνοτροφίας
ΣΠΑΡΤΗ. Την Τετάρτη 6 Ιουνίου και ώρα 12:00, θα πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο Λακώνιας, ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος της Φέτας στην οικονομική βιωσιμότητα της Αιγοπροβατοτροφίας και η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της εκτροφής μέσω της διατροφής». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη της Εταιρείας ΤΣΙΚΑΚΗΣ – ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., της Πάρνωνας Ε.Π.Ε - Μεντής Κωνσταντίνος και του εκπροσώπου των Κτηνοτρόφων Βενετσάνος Ιωάννης.
Ομιλητής θα είναι ο Γεώργιος Ζέρβας, Καθηγητής Διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας.
Ο Γεώργιος Ζέρβας αποφοίτησε (1974) ως Γεωπόνος-Ζωοτέχνης από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είχε διοριστεί ως ερευνητής το 1978 στο Εργαστήριο Διατροφής (Τμήμα Ζωικής Παραγωγής) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το διάστημα 1980-1983 έκανε το διδακτορικό του στο Τμήμα Φυσιολογίας και Διατροφής Ζώων στο Πανεπιστήμιο του Leeds του Ηνωμένου Βασιλείου. Στη συνέχεια διορίστηκε ως Λέκτορας (1984), Επίκουρος Καθηγητής (1989), Αναπληρωτής Καθηγητής (1996) και Καθηγητής (2001) στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διευθυντής (από το 2000) στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής και Πρύτανης (2004-2010) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόεδρος της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρίας (από το 2008) και Αντιπρόεδρος της European Association for Animal Production (EAAP) (από το 2009). Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής (Livestock Science, Επιθεώρηση Ζωοτεχνικής Επιστήμης) και κριτής σε μια σειρά από επιστημονικά περιοδικά στις επιστήμες των ζώων (όπως Animal Feed Science and Technology, Small Ruminant Research, Animal, Livestock Science κ.ά.). Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι: ιχνοστοιχεία στα μηρυκαστικά ζώα, μελέτες βιοδιαθεσιμότητας ανόργανων στοιχείων , ανάγκες των μικρών μηρυκαστικών σε ενέργεια και πρωτεΐνες, μελέτη των διαφόρων συστημάτων παραγωγής και διατροφή των μηρυκαστικών στην Ελλάδα, επίδραση των διαφόρων σιτηρεσίων στην απόδοση σε γάλα, τη χημική σύνθεση και το προφίλ λιπαρών οξέων στο λίπος του γάλακτος, επίδραση διατροφικών σχημάτων στην αναπαραγωγική ικανότητα των μικρών μηρυκαστικών, βιολογική εκτροφή μηρυκαστικών.
Μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας θα υπάρχει μπουφές.