Υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Διοικητήριο Λακωνίας
ΣΠΑΡΤΗ. Στο Διοικητήριο Π.Ε. Λακωνίας πραγματοποίησε περιοδεία, χθες Δευτέρα, κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, αποτελούμενο από τον Νίκο Γόντικα, υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τον Δήμο Λεβεντάκη, υποψήφιο δήμαρχο Σπάρτης. Ταυτόχρονα, ο Βαγγέλης Γούργαρης, υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση πραγματοποίησε περιοδεία σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες του Δήμου Σπάρτης.
Αφού μίλησε με τους εργαζόμενους, ο Νίκος Γόντικας επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Πελοπόννησο και σε όλη τη χώρα, οργανωμένα και άμεσα να απαντήσουν στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Έχουν κάθε λόγο να εναντιωθούν και να κινητοποιηθούν, να δημιουργήσουν "λαϊκό τείχος" στις αντιλαϊκές επιδιώξεις της κυβέρνησης.
Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση ενημέρωσαν τους εργαζόμενους ότι «πρόκειται για σχέδιο που βασικό στόχο έχει το χτύπημα τους δικαιώματος της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, την επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης και, τελικά, τη χειροτέρευση των όρων αμοιβής», επεσήμαναν οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και συμπλήρωσαν τα εξής:
«Το σχέδιο της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με τους 1.500.000 και πλέον ανέργους, έχει οδυνηρές συνέπειες για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Θα μεγαλώσει τη στρατιά των ανέργων και ταυτόχρονα θα αποδεκατίσει από προσωπικό τους δημόσιους οργανισμούς, επιδεινώνοντας τις ήδη υποβαθμισμένες κοινωνικές και άλλες υπηρεσίες προς τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες».
Τόνισαν, δε, ότι «ο λαός της περιοχής δεν πρέπει να δείξει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την πολιτική που συναποφασίζει με την ΕΕ, την λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου. Να γυρίσει την πλάτη στις δυνάμεις που εμφανίζονται ως φίλοι των εργαζομένων και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, αλλά στην πράξη υπερασπίζονται την ΕΕ της ανεργίας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας».
Ο Δήμος Λεβεντάκης επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι να κρίνουν τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου και από τη στάση που κράτησαν στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στη βουλή. Η τροπολογία προέβλεπε τη διασφάλιση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, την επανασύσταση ή τη σύσταση θέσεων εργασίας στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα για όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, χωρίς βλαπτική μεταβολή των εργασιακών και μισθολογικών τους δικαιωμάτων. Την αναγνώριση ως χρόνου πλήρους υπηρεσίας το διάστημα της διαθεσιμότητας και την αναδρομική καταβολή των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν περικοπεί. Η κυβέρνηση δεν την έκανε δεκτή, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα απέφυγαν να τοποθετηθούν.
Τέλος, υπογράμμισε πως οι προτάσεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουν κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων και την ενίσχυση της καθημερινής πάλης κι αυτό επιβάλλεται να γίνει κριτήριο ψήφου στις ερχόμενες εκλογές, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ παντού, στην ευρωβουλή, στην περιφέρεια και τους Δήμους.