Το Ναύπλιο γιόρτασε τον πολιούχο του Άγιο Αναστάσιο (photos)

Τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό της μνήμης του προστάστη και πολιούχου του Ναυπλίου, του νεομάρτυρα Αγίου Αναστασίου
ΝΑΥΠΛΙΟ. Παρουσία πλήθους κόσμου και των εκπροσώπων των τοπικών αρχών τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου 1η Φεβρουαρίου η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό της μνήμης του προστάστη και πολιούχου του Ναυπλίου, του νεομάρτυρα Αγίου Αναστασίου.
Στον ναό που φέρει το όνομά του, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε Κατά τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος Γεώργιος συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Αρτης Καλλινίκου και Αργολίδας Νεκταρίου, με την παρουσία του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριου και του συνόλου των κληρικών της περιοχής.
Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Αναστασίου σε δρόμους της πόλης που κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος, την εκκλησία της Παναγίας και στην ιστορική ελιά όπου μαρτύρησε ο Άγιος.
Δείτε φωτογραφίες:









Πηγή: argolika.gr