ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Το Μέλι Αρφαρά παράγεται στα βουνά της Πελοποννήσου και της Εύβοιας, με μεράκι και αγάπη από τον Γιώργο Μπούρα και την οικογένειά του. Η ξεχωριστή ποιότητά του, το ιδιαίτερο άρωμα και η γεύση του, είναι αποτέλεσμα της πολύχρονης εμπειρίας. Σήμερα 500 κυψέλες παράγουν το Μέλι Αρφαρά, γύρη και βασιλικό πολτό.

Ο Γιώργος Μπούρας έκανε το χόμπι του επάγγελμα και προσφέρει ένα εξαιρετικό προϊόν. Πρέπει να σημειωθεί πως έχει επιλέξει πολύ προσεκτικά τις περιοχές όπου μετακινεί τις κυψέλες, για να προσφέρει στον κόσμο ότι καλύτερο.

Όσο για τη μέλισσα, όπως λέει στην ΕΡΤ, είναι «πηγή ζωής» και καλεί τους αγρότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν ραντίζουν τις καλλιέργειές τους και να λαμβάνουν υπόψη πως αν χαθούν οι μέλισσες, δεν θα γίνεται η γονιμοποίηση σωστά και στα δικά τους χωράφια. Θα πρέπει να αποφεύγονται οι μεσημβρινές ώρες και το ράντισμα να γίνεται είτε νωρίς το πρωί, είτε αργά το απόγευμα και το βράδυ.

Το Μέλι Αρφαρά απέσπασε πρόσφατα δύο βραβεία στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Μελιού που πραγματοποιήθηκε στις 6, 7 και 8 Δεκεμβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου. Στον 4ο Διαγωνισμό Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας και Γεύσης κέρδισε χρυσό βραβείο για το μέλι ελάτου, και αργυρό βραβείο για το μέλι βελανιδιάς. Ο διαγωνισμός έγινε σε συνεργασία με το Εργαστήρι Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις