Υπερεπεξεργασμένα Τρόφιμα και Υγεία - Εκδήλωση του ΜΟΚ Ορφεύς
Με θέμα «Υπερεπεξεργασμένα Τρόφιμα και Υγεία», ομιλητή τον βιοχημικό Αντώνη Καράγιωργα και υπό την αιγίδα των Ιατρικού, Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγων Μεσσηνίας
ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Ο Μουσικός Όμιλος Καλαμάτας «ΟΡΦΕΥΣ», στο πλαίσιο των ευρύτερων πολιτιστικών του δράσεων, οργανώνει ομιλία - εκδήλωση την Τετάρτη, 15/1/2025, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στις 20.00, με θέμα «Υπερεπεξεργασμένα Τρόφιμα και Υγεία». Ομιλητής θα είναι ο βιοχημικός Αντώνης Καράγιωργας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των Ιατρικού, Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγων Μεσσηνίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Λίγα λόγια για τον ομιλητή
Ο Αντώνης Καράγιωργας είναι Βιοχημικός, πτυχιούχος του Χημικού τμήματος του ΕΚΠΑ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (M.Sc.) στην Μοριακή Ενζυμολογία από το University of Warwick της Αγγλίας. Από το 1981 έως το 2014 εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εργαστήριο Βιοχημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι σύζυγος της συντοπίτισσας Μαρίας Στεφανούρη.
Από το 2006 έχει ενεργή εθελοντική συμμετοχή: στο Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (Thess- Δίκτυο), στην Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών, στους Streetpanthers, στους Περιαστικούς Καλλιεργητές πάρκου Καρατάσου, στους Φίλους της Νέας Παραλίας, στην Πρωτοβουλία της Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου , στον Κοινωνικό Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Θεσσαλονίκης Bios Coop κ.α.
Επιπλέον δραστηριοποιείται εθελοντικά σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα για την ανακύκλωση, για το δικαίωμα στην καθαρή τροφή, στην βιώσιμη κινητικότητα και στην προάσπιση του δημόσιου χώρου.
Ως μέλος επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης φροντίζει για τη βελτίωση της ποιότητας των συσσιτίων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.
Τα τελευταία χρόνια κάνει δημόσιες ομιλίες, μετά από προσκλήσεις εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και συλλόγων. Οι θεματικές των ομιλιών του περιλαμβάνουν κυρίως την θεραπευτική νηστεία, το εντερικό μικροβίωμα, τα μιτοχόνδρια και τα επεξεργασμένα τρόφιμα.