ΣΠΑΡΤΗ. Στην ανάγκη άμεσης προσαρμογής στα νέα δεδομένα που επιφέρει η κλιματική αλλαγή και κυρίως στη χρηματοδότηση έργων που αφορούν στη θωράκιση της Σπάρτης και της Λακωνίας από τα αρνητικά αποτελέσματα των ακραίων καιρικών φαινομένων, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του σε επιμορφωτικό σεμινάριο/ημερίδα που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή (LIFE-IP AdaptinGR).

Ειδικότερα, ο κ. Βακαλόπουλος χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διεξαγωγή επιστημονικού σεμιναρίου σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό και τη στρατηγική αντιμετώπισης των αποτελεσμάτων από ακραία καιρικά φαινόμενα, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι η προστασία του περιβάλλοντος μάς αφορά όλους και καθίσταται αναγκαία η ανάληψη κοινής δράσης Δήμου και Περιφέρειας.

Να σημειωθεί ότι το επιμορφωτικό σεμινάριο για την προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην κλιματική αλλαγή, ξεκίνησε την Τετάρτη 26 Ιουνίου, θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Ιουνίου 2024 και διεξάγεται στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου Λακωνίας, κατόπιν εγγραφής των ενδιαφερομένων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις