ΣΠΑΡΤΗ. Άκρως ενδιαφέρουσα η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν την Πέμπτη, 11 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σπάρτη, το FOGGS/sparta.komvos, το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), και το Europe Direct Πελοποννήσου.

Ήταν μια εκδήλωση ενημέρωσης εν όψει των επικείμενων Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024 και είχε τίτλο «Αγροτικός Τομέας και Ευρώπη: Βιωσιμότητα και Προοπτικές». Στο πρώτο μέρος ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρος Μπλαβούκος, Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Αριάν Κοντέλλη» του ΕΛΙΑΜΕΠ, συνομίλησε για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Ευρωεκλογές με το δημοσιογράφο Ηλία Μπόνο, Διευθυντή του NotosPress.gr. Είχε προλογίσει η επικεφαλής του Europe Direct Πελοποννήσου κα. Βίκυ Ιγγλέζου.

Στο δεύτερο μέρος έγινε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ελληνική γεωργία, την ευρωπαϊκή διάσταση και τις προοπτικές της, με τη συμμετοχή του κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ, Μέλους Δ.Σ. του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), της κας Sheila Darmos, Συνιδρύτριας και Διευθύντριας του «The Southern Lights non-profit organisation and Regenerative Farming Greece initiative», του κ. Θεοφάνη Λάζαρη, Γενικού Διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Αμυκλών Σπάρτης "ΛΑΚΩΝΙΑ", και του κ. Γιάννη Μανίκη, Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας "MOLON LAVE ΑΕ".

Τη συζήτηση συντόνισε ο Γιώργος Κωστάκος, Εκτελεστικός Διευθυντής του διεθνούς Ιδρύματος για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση και Αειφορία (FOGGS) και επικεφαλής του sparta.komvos.

Η εκδήλωση ήταν ανοικτή στο κοινό με το οποίο άνοιξε και ένας ενδιαφέρον διάλογος για θέματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τον προσανατολισμό της Γεωργίας στην Ελλάδα με το θέμα της στήριξης των αγροτών παλαιών και νέων στην ελληνική περιφέρεια, με την διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων και με την ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων στη χώρα και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Λακωνία.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Κυριάκος Παπασπυρίδης

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις