ΠΑΤΡΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, βελτιωμένη κρίνεται η κατάσταση της υγείας της 20χρονης φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Πατρών, που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα και αποφασίστηκε να ακρωτηριαστεί μετά από επιπλοκές της νόσου που εμφάνισε.

Η φοιτήτρια μεταφέρθηκε, πριν από περίπου 20 ημέρες, από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου νοσηλευόταν, στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, καθώς παρουσίασε σηπτικά έμβολα, τα οποία δημιούργησαν γάγγραινα στο κάτω μέρος και των δύο ποδιών της, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Δευτέρας 15/4 η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, οι γιατροί στο νοσοκομείο ΚΑΤ πήραν την απόφαση για ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών, από το μέρος του γονάτου και κάτω, για να μην επεκταθεί η μόλυνση.

Η φοιτήτρια που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα κατέρρευσε το απόγευμα της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου στον χώρο του Τμήματος Μαθηματικών, όπου φοιτά.

Οι συμφοιτητές της 20χρονης κάλεσαν ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε την κοπέλα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου διασωληνώθηκε άμεσα, καθώς η κατάστασή της ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Όταν η νεαρή κοπέλα είχε διαφύγει τον κίνδυνο, είχε μεταφερθεί σε παθολογική κλινική του νοσοκομείου Ρίου. Ωστόσο εμφάνισε προβλήματα στα πόδια, με αποτέλεσμα οι θεράποντες γιατροί να αποφασίσουν την μεταφορά της, στο ΚΑΤ, όπου τελικά κρίθηκε απαραίτητο να ακρωτηριαστεί.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις