ΚΟΡΙΝΘΟΣ. Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης στα πρανή, αλλά και οι ελεγχόμενες κατακρημνίσεις στη διώρυγα της Κορίνθου, εν όψει της παράδοσης του καναλιού στη ναυσιπλοΐα την 1η Μαΐου.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται και στα παρακάτω συγκλονιστικά πλάνα του loutrakiblog, οι έμπειροι εναερίτες κρέμονται με σχοινιά στο κανάλι, από ύψος 60 και πλέον μέτρων και κόβουν την ανάσα!

Δείτε βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση των έργων αποκατάστασης ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2023 με την Διώρυγα να κλείνει εκ νέου τον Οκτώβριο για να συνεχιστούν οι εργασίες προκειμένου το έργο να παραδοθεί οριστικά μέσα στο 2024.

Η Διώρυγα της Κορίνθου

Η Διώρυγα της Κορίνθου είναι η διώρυγα η οποία ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο, στη θέση του Ισθμού της Κορίνθου, λίγο ανατολικότερα από την πόλη της Κορίνθου.

Κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1880-1893, έργο του Έλληνα μηχανικού Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη.

Η κατασκευή της είναι αποτέλεσμα της αναπτυξιακής πολιτικής του πρωθυπουργού Χαρίλαου Τρικούπη, ο οποίος με την κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής στόχευε στη δημιουργία ενός σύγχρονου και οικονομικά ανεπτυγμένου κράτους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις