ΣΠΑΡΤΗ. Αποτελεί σπάνιο αλλά παράλληλα πολύτιμο στις μέρες μας η ύπαρξη ενός χώρου κατάθεσης σκέψεων, ιδεών αλλά και επιστημονικών μελετών σε ελεύθερη πρόσβαση και ειδικά όταν αυτός ο χώρος υπάρχει στην ελληνική περιφέρεια. Το Sparta.komvos αποτελεί ένα τέτοιο τρανό παράδειγμα, καθώς στις εκδηλώσεις, στις επιστημονικές του ημερίδες και δράσεις μπορεί κάποιος να αντλήσει χρήσιμα συμπεράσματα για την διεθνή κατάσταση και τις σύγχρονες προκλήσεις για την οικονομία, την εκπαίδευση και την γεωπολιτική σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως αναφέρει στο Notospress ο ιδρυτής του κ. Γιώργος Κωστάκος: «H Σπάρτη αποτελεί ένα πρότυπο οργάνωσης δημοκρατίας και ισορροπιών, των διαφόρων κομματιών της διακυβέρνησης. Οι σκοποί μας και οι μελέτες μας είναι σε σχέση με την δομή του ΟΗΕ σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω του παγκόσμιου συμβουλίου ανθεκτικότητας το οποίο έχουμε προτείνει και το οποίο είναι κάτι παρόμοιο με του συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά δεν έχει να κάνει με στρατιωτικές απειλές. Έχει να κάνει περισσότερο με την κλιματική αλλαγή, την πανδημία και τον τρόπο που λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα, με τις ανισότητες που παράγει και άλλα πολλά».

Για οποιαδήποτε επικοινωνία με το Sparta.komvos μπορείτε να απευθύνεστε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@foggs.org ή να ακολουθήσετε την σελίδα του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης (facebook).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις