ΜΑΝΗ. Με την παρέλαση υπό τους ήχους των εμβατηρίων της Φιλαρμονικής ολοκληρώθηκαν χθες οι εορτασμοί της 203 ης επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 που διοργάνωσε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, οι εορτασμοί ξεκίνησαν την Παρασκευή (22/03), με τους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων να πραγματοποιούν προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου στο Γύθειο.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το πρωί της Δευτέρας, 25 Μαρτίου 2024, με την καθιερωμένη επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Στη συνέχεια υπήρξε μετάβαση στο Ηρώο, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων. Ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου, κ. Παναγιώτης Μανιατάκος.

Η μαθητική παρέλαση που έκλεψε τα βλέμματα

Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής συνεχίστηκαν με τη διεξαγωγή της παρέλασης και ολοκληρώθηκαν με χορούς στην πλατεία του Δημαρχείου Γυθείου από τα σχολεία της πόλης. Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Αρεόπολη. Η επίσημη Δοξολογία έγινε το πρωί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Αθανάτων και στη συνέχεια ο εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου κ. Ευάγγελος Έξαρχος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση και παραδοσιακούς χορούς.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις