Γράφει ο Δημήτρης Καπονικολός*

Καλημέρα! Καλό τριήμερο μιας και είμαστε για τα καρναβάλια μόνο!

Ο θυμός μεγάλος και η απογοήτευση στα πατώματα.. για τη ΣΠΑΡΤΗ που κάποιοι την καταστρέφουν.

Προς όλους τους τοπικούς άρχοντες του τόπου μας θα απευθυνθώ διότι εχθές, πεθάναμε τον τόπο μας.

Πέμπτη 14 Μαρτίου επισκέφθηκε τη ΣΠΑΡΤΗ μια μικρή ομάδα πολεμικών τεχνών, από την ΝΟΡΒΗΓΙΑ, παιδιά μαζί με τον δάσκαλο τους.

Εδώ σημειώνω ότι είναι η 4η φορά που έρχεται αυτή η Σχολή, τους φιλοξενώ, τους υποδέχομαι και τους ξεναγώ.

Στο πνεύμα της Σχολής είναι ότι η Σπάρτη είναι μια πόλη των πολεμιστών και αυτό το περνάει μέσα από το πνεύμα αυτών των παιδιών και η αυτοπεποίθηση τους μεγαλώνει.

Έτσι λοιπόν αυτά τα παιδιά διανύουν τόσα χιλιόμετρα για να επισκεφθούν τη Σπάρτη και άλλα μέρη της Λακωνίας και να μάθουν την Ιστορία μας

Εδώ λοιπόν αρχίζει η ξευτίλα μας.

Ώρα 11 το πρωι ανεβαίνουν το κάστρο του Μυστρά για να δουν τα ανάκτορα και το σημείο που ορκίστηκε ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος.

«Τρώνε ΠΟΡΤΑ» διότι ήταν ντυμένοι με την στολή της σχολής SAMURAI. Τους απαγορεύτηκε η είσοδος διότι προσβάλουν την ιστορία των αρχαιοτήτων…

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ αυτών των παιδιών πολλή μεγάλη. Να κάνουν τόσα χιλιόμετρα για να δουν το Κάστρο και να «τρώνε πόρτα».

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κυρία ΜΕΝΔΩΝΗ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους τοπικούς άρχοντες ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ κλπ και στους υπαλλήλους της αρχαιολογίας ιδιαιτέρως. Όπως κάνουν την δουλειά τους ο τόπος αυτός θα μηδενιστεί, να παίρνουν βέβαια το μισθό τους και να μην τους ενοχλεί κανένας…

Μη παραξενεύει κανέναν αν σε λίγο καιρό δεν πατάει κανένας το πόδι του στον Μυστρά διότι οι ίδιοι διώχνουν τον κόσμο και απογοήτευση είναι μεγάλη. Λυπάμαι πάρα πολύ που το «μαγαζάκι» τους κάποιοι το κάνουν ότι θέλουν.

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ καρναβάλια ξεκινάει!

Κύριοι όταν έρχεται ένα λεωφορείο με τουρίστες δουλεύουν ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΦΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ κλπ. Όλοι μας… Η τοπική αγορά παίρνει ανάσα.

(*) Επαγγελματίας, πρ. αντιδήμαρχος Σπάρτης

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις