ΣΠΑΡΤΗ. Ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης» πρ. δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Σπάρτης την Τετάρτη 13/3/24 καταψήφισε την πρόταση - εισήγηση της πλειοψηφίας για συνδρομή του Δήμου στο ΔΕΠΑΝ. Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία με την αντιπολίτευση συνολικά να διαφωνεί και να ζητά και αναβολή.

Ο Βαγγέλης Βαλιώτης έκανε δήλωση στο Notospress: «Καταψηφίσαμε την εισήγηση - πρόταση γιατί διαπιστώσαμε ότι δεν έγινε καμία αξιολόγηση στη συγκεκριμένη εταιρεία. Ο δήμος δεν προχώρησε σε συνεργασία με εταιρείες που ήδη είναι μέτοχος. Η πρόταση υποβάθμισε την δική μας Αναπτυξιακή Σπάρτης – Ευρώτα που μπορούσε κάλλιστα με προετοιμασία να αναλάβει τον ρόλο της συγκεκριμένης προτεινόμενης εταιρείας - δικτύου. Άλλωστε γι’ αυτό δημιουργήσαμε την Αναπτυξιακή. Όμως 2,5 μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων, η Δημοτική Αρχή Σπάρτης δεν έχει φροντίσει, έχοντας το 75% του ποσοστού της Αναπτυξιακής, ώστε να συγκροτηθεί του Διοικητικό Συμβούλιο»

Να σημειωθεί ότι ο Βαγγέλης Βαλιώτης κατά την συνεδρίαση στάθηκε σε δύο σημεία ακόμα, ότι η εταιρεία δεν έχει καλή μαρτυρία από τη συνεργασία της με δήμους της Πελοποννήσου και ότι η στάση του γ.γ. κ. Ρεστέμη εισηγητή του θέματος πρόσβαλε το Σώμα όταν τέθηκε θέμα ανάγνωσης της εισήγησης.

Στην Αναπτυξιακή Σπάρτης - Ευρώτα κατέχουν το 75% ο δήμος Σπάρτης, το 2% ο δήμος Ευρώτα και το 5% η Αναπτυξιακής Πάρνων αε.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις