ΣΠΑΡΤΗ. Mε στόχο την διασύνδεση του Δήμου Σπάρτης και την εξωστρέφεια του μέσα από διαδημοτικές συνεργασίες ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Ρεστέμης θα εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο την συμμετοχή του Δήμου ως νέο τακτικό μέλος στο «Διαδημοτικό Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη». Η ετήσια συνδρομή του Δήμου θα είναι 6.000€ από κωδικό που ήδη έχει προβλεφθεί (!) στον Προϋπολογισμό. Το Δίκτυο (ΔΕΠΑΝ) θα παρέχει στον δήμο Σπάρτης, τεχνική υποστήριξη, τεχνική υπηρεσία, υλοποίηση πράξεων, ψηφιακές εφαρμογές, υποστήριξη εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας.

Η πρόταση του κ. Ρεστέμη αποτελεί και μια έμμεση παραδοχή ότι ο δήμος Σπάρτης υστερεί, ή θα υστερήσει κι άλλο και δεν θα ανακάμψει σε κρίσιμους τομείς, απασχολεί διότι ανάλογες εταιρείες υφίστανται και λειτουργούν στην περιοχή (Πάρνων αε). Προβληματίζει γιατί ενδεχομένως υποβαθμίζει τη σημασία της Αναπτυξιακής του δήμου (Σπάρτη - Ευρώτα) και φυσικά εκτός από προσδοκίες δημιουργεί και σκεπτικισμό αν εμπλακεί και στη διαχείριση έργων όπως π.χ. το κρίσιμο και προβληματικό έργο της Παλαιολόγου και της επέκτασής της στο βόρειο και νότιο τμήμα αλλά και άλλων έργων.

Η τεκμηρίωση από τον εισηγητή κ. Ρεστέμη θα πρέπει να είναι τεχνοκρατική με έμφαση στα οικονομικά δεδομένα αλλά και στην αντιπαροχή υπηρεσιών από το ΔΕΠΑΝ. Θα πρέπει να διευκρινιστεί αν και ποιες υπηρεσίες καλύπτονται με την ετήσια συνδρομή και πότε και ποιες θα έχουν επιπλέον κόστος. Αλλά η τεκμηρίωση πρέπει να είναι και πολιτική, δεδομένου ότι ο δήμος Σπάρτης αν δεν λειτουργήσει απολύτως ανταγωνιστικά, διεκδικητικά και σε κάποιες περιπτώσεις και στρατηγικά, δεν θα αγγίξει την ανάπτυξη και την πρόοδο. Ως μέλος ενός Δικτύου όπου συμμετέχουν ήδη δεκάδες δήμοι (ανταγωνιστές) χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην πρόσβαση και διείσδυση που θα υπάρχει στον στρατηγικό και πολιτικό σχεδιασμό του δήμου Σπάρτης από το Δίκτυο. Η αντιπολίτευση θα πρέπει να θέσει σαφή και καίρια ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν κατά την συνεδρίαση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις