ΛΑΚΩΝΙΑ. Στο Notospress γράψαμε χθες: «Χωρίς αναισθητικό: Δύο πόλεις της Λακωνίας, που από τον Μάρτιο δέχονται αυξημένη κίνηση και δεν έχουν κάλυψη από Νοσοκομείο, θα μείνουν χωρίς απογευματινές Εφημερίες ιατρών στα Κέντρα Υγείας. Εκτός και αν οι εναπομείναντες γιατροί γίνουν «λάστιχο»…»

Γράψαμε προχθές: Χωρίς εφημερίες γιατρών τα Κέντρα Υγείας Γυθείου και Βλαχιώτη.

Γράψαμε προχθές: Δραματική η υποστελέχωση σε γιατρούς του ΕΣΥ Λακωνίας

Σήμερα είμαστε στη δυσάρεστη θέση να γράψουμε ότι «Η υποβάθμιση του ΕΣΥ στη Λακωνία γίνεται χωρίς αναισθητικό». Η κατάσταση μάλλον επιβάλει παρέμβαση του υπουργού Υγείας Γεωργιάδη, αφού το ΕΣΥ στη Λακωνία θυμίζει ιατρείο χαμένου πολέμου.

Με απόφαση του Γιάννη Καρβέλη, διοικητή της 6ης ΥΠΕ εγκρίνεται το αίτημα μετακίνησης της ιατρού του ΕΣΥ Μαρίας Ραχή, διευθύντριας Αναισθησιολογίας από το Νοσοκομείο των Μολάων στο Παναρκαδικό Τρίπολης για 4 ημέρες μέσα στον Μάρτιο. Προφανώς η μετακίνηση γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης του ΕΣΥ Λακωνίας. Σύμφωνα με την Προκήρυξη θέσεων για το ΕΣΥ Λακωνίας που έγινε πριν από δύο ημέρες προκύπτουν τουλάχιστον δύο κενές θέσεις Αναισθησιολόγου σε Σπάρτη και Μολάους. Η προκήρυξε ανέφερε: Μία (1) θέση Αναισθησιολογίας με βαθμό Επιμελητή Α΄ στο ΓΝ Λακωνίας ΝΜ Σπάρτης και Μία (1) θέση Αναισθησιολογίας με βαθμό Διευθυντή στο ΓΝ Λακωνίας ΝΜ Μολάων.

Το ερώτημα είναι λιτό, κοινό και κρίσιμο: Όταν το Νοσοκομείο Μολάων ζητά Αναισθησιολόγο, όταν το ομόζυγο Νοσοκομείο Σπάρτης ζητά Αναισθησιολόγο, πως είναι δυνατόν η μια Αναισθησιολόγος των Μολάων να μετακινείται για 4 ημέρες (αρχικά) στο Νοσοκομείο της Τρίπολης;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις