ΑΧΑΪΑ. Στον απόηχο της εισαγγελικής παρέμβασης που διενεργείται αναφορικά με το πρόβλημα των κατολισθητικών φαινομένων στα «καμένα» της Αιγιάλειας στην περιοχή του Διακοπτού, έπειτα από αναφορά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, Γιώργου Μπέσκου, σήμερα αναδεικνύεται μια νέα πτυχή που αφορά στην ασφαλή διέλευση του Οδοντωτού μέσω του φαραγγιού του Βουραϊκού.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, έπειτα από αυτοψία της Πυροσβεστικής, μετά το πρόσφατο περιστατικό εγκλωβισμού 90 επιβατών εξαιτίας κατολίσθησης που «έφραξε» τη σιδηροδρομική γραμμή, κατέγραψε δεδομένα που αφορούν στην επικινδυνότητα της διαδρομής που διανύει το ιστορικό τρενάκι.

Πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο από την πρώτη ματιά αντίκρισαν βράχους που «κρέμονται από μία κλωστή». Τι μπορεί να συμβεί αν το τρένο περάσει και βράχοι πέσουν πάνω σε κάποιο βαγόνι; Εντούτοις, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρά τον κίνδυνο που ελλοχεύει μέχρι σήμερα δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο συγκράτησης των βράχων.

Οδοντωτός: Επικίνδυνη απραξία – Θα μπορούσε να προκληθεί τραγικό δυστύχημα

Με βάση την υφιστάμενη κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, Γιώργος Μπέσκος, μιλώντας στην «Πελοπόννησο», δεν δίστασε να δηλώσει πως δεν αποκλείεται η περιοχή να βιώσει μια τραγωδία ανάλογη των Τεμπών. «Είχαμε την τραγωδία των Τεμπών και ακόμα οι υπεύθυνοι δεν έχουν βάλει μυαλό. Δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό αντιδιαβρωτικό έργο. Οταν υπάρχουν βράχοι που κρέμονται κατά την πορεία του Οδοντωτού και πέσουν σ’ ένα βαγόνι, τότε τι θα γίνει; Κι από κάτω είναι ο γκρεμός. Είναι δεδομένο πως εάν δεν γίνουν τα συγκεκριμένα έργα, θα θρηνήσουμε θύματα στην περιοχή αυτή».

Πάντως, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εντείνει τις προσπάθειές της, αναλαμβάνοντας συντονιστικό ρόλο ώστε να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των συναρμόδιων φορέων. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Τρίτη 5/03/2024, αναμένεται να υπάρξει συνεργασία μεταξύ του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη για τη διοργάνωση σύσκεψης μεταξύ των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος, του ΟΣΕ, των Δήμων Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και της Ολυμπίας Οδού.

Οσον αφορά στην τελευταία, η «Πελοπόννησος» πληροφορείται πως ο κ. Ζαΐμης με νεότερη επιστολή του ζήτησε από την παραχωρησιούχο να μειώσει τα διόδια για όσο διάστημα υπάρχει το πρόβλημα των κατολισθήσεων και της κλειστής παλαιάς Εθνικής Οδού, αλλά και την ανάληψη έργου από την εταιρεία για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων. Παρέμβαση γίνεται και προς την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος, ώστε το τοπικό Δασαρχείο να υλοποιήσει αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή ευθύνης του στον Βουραϊκό.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις