ΛΑΚΩΝΙΑ. Την Πέμπτη 22.02.2024, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των αρμοδίων φορέων υγείας και των τοπικών αρχών της Σπάρτης στον υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη, με αντικείμενο την υποστελέχωση της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας. Η Ελένη Κιούση εκπροσωπώντας την περιφερειακή παράταξη του Δημήτρη Κουτσούλη αναφέρει τα εξής:

«Πρόκειται για τη δεύτερη αντίδραση στην τεκμηριωμένη ανακοίνωση της παράταξης «Πελοπόννησος - Αφετηρία Ζωής» για «μερική αναστολή λειτουργίας» της Παθολογικής Κλινικής στη Σπάρτη το Σάββατο 17.02.2024 και την ανάδειξή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, δύο μέρες αργότερα, από τον επικεφαλής της Δημήτρη Κουτσούλη, με εισήγηση της εκπροσώπου της παράταξης στην ΠΕ Λακωνίας Ελένης Κιούση.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του αρμόδιου υπουργού Υγείας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι» για την ενίσχυση της παθολογικής Κλινικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης. Η δήλωση, προφανώς αναφερόταν στις νέες θέσεις ειδικευμένων γιατρών, για τις οποίες η προκήρυξη υπογράφηκε χθες, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου.

Χαιρετίζουμε, κατ’ αρχήν, αυτήν την εξέλιξη.

  • Αναμένουμε τις λεπτομέρειες υλοποίησής της - εάν, πράγματι, καλύπτονται οι ανάγκες ή όχι.
  • Επισημαίνουμε ότι εκκρεμεί - και πλέον επείγει - η αναγκαία ανακατάταξη της Σπάρτης από άγονη και προβληματική περιοχή κατηγορίας Β’ σε κατηγορίας Α’, κατά το Π.Δ. 131/1987, που θα αναβαθμίσει τα κίνητρα και θα διευκολύνει την προσέλκυση ιατρικού προσωπικού.
  • Δεν αντιπολιτευόμαστε κανέναν, αλλά και δεν χαριζόμαστε σε κανέναν.
  • Χρωστάμε μόνον στους Λάκωνες και διεκδικούμε αυτά που δικαιούνται και αξίζουν. Αυτή η πυξίδα μας κινητοποιεί και έτσι θα συνεχίσουμε.
  • Προτεραιότητά μας είναι η λειτουργική αναβάθμιση όλων των δομών - πρωτοβάθμιας φροντίδας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης - του ΕΣΥ στη Λακωνία.
  • Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των Λακώνων σε κάθε της διάσταση».
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις