ΗΛΕΙΑ. Σε μία ακόμα δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών συμμετέχει ο Δήμος Ήλιδας, η οποία πραγματοποιείται έπειτα από πρωτοβουλία της «TURBOMED – ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ», στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης. Η ξεχωριστή εκδήλωση έχει ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της βιωσιμότητας και διοργανώνεται το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, αρχικά με καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής στο αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου και εν συνεχεία με ενημερωτική ημερίδα στο Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας.

Η δράση γίνεται σε συνεργασία με την Μεσογειακή Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος και τη στήριξη της HELMEPA (Ένωση Ναυτικών και Πλοιοκτητών για την Προστασία της Θάλασσας). Ειδικότερα, ο υποθαλάσσιος καθαρισμός του αλιευτικού καταφυγίου θα πραγματοποιηθεί από επαγγελματίες δύτες της Μεσογειακής Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος (Mediterranean Company Environmental Protection – MEPP) από τις 10:00 το πρωί της ίδιας ημέρα, ενώ το απόγευμα στις 19:00 μ.μ.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο την εξάλειψη των αποβλήτων και την ευαισθητοποίηση των πολιτών

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει ενημερωτική ημερίδα στον Πολυχώρο Πολιτισμού, με κεντρικούς ομιλητές τον κ. Γιάννη Παρασκευόπουλο – Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «TURBOMED – ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ», τον κ. Μανώλη Γραφάκο – Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, τον κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο – Δήμαρχο Ήλιδας, τον κ. Τάσο Χάλαρη – Πρόεδρο της MEPP και τον κ. Σωτήρη. Τον συντονισμό της δράσης και συνολικά της ημερίδας έχει αναλάβει το πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ. με καταγωγή από την Ηλεία, κ. Χρήστος Σούλης, τον οποίο συνδέει φιλία χρόνων με τον επιχειρηματία κ. Γιάννη Παρασκευόπουλο.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο την εξάλειψη των αποβλήτων και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, σχετικά με τη σημασία της μείωσης της ρύπανσης σε θάλασσες κι ακτές, αλλά και την προώθηση της αναγκαιότητας της συλλογικότητας και του σεβασμού προς τα θαλάσσια οικοσυστήματα, τη φύση και το περιβάλλον. Σημαντική και εξίσου τιμητική είναι η στήριξη τόσο της δράσης, όσο και της ημερίδας από την HELMEPA, την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, που ιδρύθηκε το 1982 από Έλληνες πλοιοκτήτες και ναυτικούς για την προστασία των θαλασσών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις