ΣΠΑΡΤΗ. Είναι πλέον πασιφανές ότι η ΝΔ και η Κυβέρνηση έριξαν «μαύρο» στη Σπάρτη μετά την στάση του Πέτρου Δούκα και την έκθεση της ΝΔ στην υπόθεση με τις τσάντες ευρώ που μοίραζε στους πυρόπληκτους της Ηλείας το 2007. Έκτοτε υπουργοί, υφυπουργοί και γ.γ. κρατούσαν μια άκρως επιφυλακτική - κάποιοι και αρνητική - στάση έναντι του δήμου Σπάρτης.

Με την εκλογή Βακαλόπουλου η ΝΔ, με επισπεύδοντα τον βουλευτή Νεοκλή Κρητικό, θέλησε να γεφυρώσει τη σχέση και συνεργασία με τον δήμο Σπάρτης. Αυτή την περίοδο φαίνεται να γίνεται η επανασύνδεση και η ενημέρωση των Κυβερνητικών για τα θέματα, ζητήματα και προβλήματα του δήμου. Ενημέρωση από τα χείλη του δημάρχου Μιχάλη Βακαλόπουλου που έχει πλέον την ευθύνη που πηγάζει και από την κομματική του καταβολή να μεταφέρει στα κέντρα των αποφάσεων τα θέματα.

Ο δήμαρχος Σπάρτης έχει ήδη συναντηθεί:

  • Με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα.
  • Με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτριο Παπαστεργίου.
  • Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Γιώργο Φλωρίδη
  • Mε τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο.
  • Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη.
  • Με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών κ. Ιωάννη Ξιφαρά.
  • Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου.
  • Με τον Πρόεδρο της ΚΤ.ΥΠ., κ. Τιμολέοντα Κατσίπο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών, κ. Αθανάσιο Γιάνναρη και τον Γενικό Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έργων, κ. Θεόδωρο Κυριαζόπουλο.

Οι συναντήσεις του δημάρχου Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλου με κυβερνητικούς αξιωματούχους είναι και η αποχρώσα δέσμευση ότι το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης επανέρχεται για την Σπάρτη. Μένει να αποδειχθεί. Οι κυβερνητικοί πλέον γνωρίζουν, δεν θα έχουν δικαιολογίες και άλλοθι, αν η Σπάρτη δεν διορθώσει την υστέρησή της. Καλό θα ήταν, να ενημερωθεί αναλυτικά για τις επαφές και τα αποτελέσματα το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, κορυφαίο όργανο αποφάσεων του δήμου Σπάρτης. Έτσι οι επαφές, οι φωτογραφίες και τα δελτία τύπου θα έχουν σημασία ουσίας και όχι επικοινωνίας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις