ΣΠΑΡΤΗ. Στο πλαίσιο της διαβούλευσης που ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή Σπάρτης με τις Δημοτικές Ενότητες και τις Δημοτικές του Κοινότητες, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, κατεγράφησαν οι προτάσεις και οι ανάγκες και ξεκίνησαν άμεσα από τους χωρικούς αλλά και από τους θεματικούς Αντιδημάρχους οι ανάλογες παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα κατόπιν συνεργασίας της Χωρικής Αντιδημάρχου κας Αδαμαντίας Βαγιακάκου – Δογαντζή, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Χωροταξίας και Υπηρεσιών Δόμησης κ. Παναγιώτη Παυλή.

Όπως και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Δημητρίου Γιαννόπουλο, του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Δημοσθένη Κακούρου στη Δημοτική Ενότητα Φάριδος και στις Δημοτικές Κοινότητες Παλαιοπαναγιάς, Ξηροκαμπίου, Λευκοχώματος και Καμινίων έγιναν καθαρισμοί ρείθρων εντός οικισμού, βελτίωση και αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας συνυφασμένη με την απαιτούμενη πυρασφάλεια στους οικισμούς Σωτηρίτσας και Κουμουστάς Ξηροκαμπίου.

Έργα βελτίωσης και παρεμβάσεων στις δημοτικές ενότητες

Στο αγροτικό δρόμο Λευκοχώματος που συνδέει αεροδρόμιο με Βρονταμά και στην Θέση «Πυρί», έγινε βελτίωση του οδοστρώματος και αποκατάσταση των σημείων που καθιστούν επικίνδυνη την διέλευση των οχημάτων. Στη Δημοτική Κοινότητα Τραπεζαντής έγιναν εργασίες με τοποθέτηση καλυμμάτων σε πηγάδια για την αποφυγή ατυχήματος, ενώ σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Φάριδος, έγινε μερική αντικατάσταση κάδων απορριμμάτων. Στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τον οικισμό Τόριζας με το καταφύγιο Ταΰγέτου με την συμβολή της Πολιτικής Προστασίας αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της διέλευσης οχημάτων λόγω κατολίσθησης κάνοντας ασφαλή την χρήση του δρόμου.

Ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος με τους Αντιδημάρχους, συνεχίζει τον προγραμματισμό των απαιτούμενων παρεμβάσεων σύμφωνα με τις ανάγκες των Δημοτικών Ενοτήτων, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στις συναντήσεις μαζί τους, διαδικασία που θα συνεχιστεί αφού διαπιστώνεται υστέρηση ικανοποίησης ουσιαστικών αναγκών για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των δημοτών το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις