ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου κ. Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, μίλησε αποκλειστικά στο Notospress λίγες ώρες μετά την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου, με τους εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων και κινητοποιήσεων πανελλαδικά. Ο κ. Θεοδωρακόπουλος στάθηκε στον μη γόνιμο διάλογο που έγινε κατά την σύσκεψη και στο ότι ο Αγροκτηνοτροφικός κόσμος της Πελοποννήσου, με την σειρά αιτημάτων την οποία κατέθεσε, δεν πήρε τίποτα από την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ούτε καν σε επίπεδο υποσχέσεων.

Σε σχέση με τα αιτήματα του Αγροτικού κόσμου της Πελοποννήσου, όπως έχουν διατυπωθεί και το συγκεκριμένο πλάνο αναφορικά με όσα «έδωσε» η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, ο κ. Θεοδωρακόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Δεν πήραμε καμία σαφή δέσμευση, σε ότι έχει να κάνει με το αγροτικό ρεύμα»

«Δεν πήραμε κάτι συγκεκριμένο από την συνάντηση στο Μαξίμου ως Αγρότες της Πελοποννήσου. Ακόμα και για το ρεύμα το οποίο είναι ένα από τα βασικά μας αιτήματα δεν ειπώθηκε κάτι σαφές, εκ μέρους της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός είπε μόνο σε σχέση με το αγροτικό ρεύμα για το (0.9) στην Κιλοβατώρα ως τιμή κατανάλωσης και φορολόγησης, αλλά όλο αυτό με αυστηρές προϋποθέσεις και μόνο για όσους αγρότες δεν χρωστάνε στην ΔΕΗ και δεν έχουν οφειλές σε ρύθμιση. Δεν είναι για όλους το ίδιο και δεν έχουν όλοι οι αγρότες πρόσβαση.».

Σε σχέση με το Αγροτικό Πετρέλαιο

«Σε σχέση με το αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες, ο Πρωθυπουργός μας είπε ότι θα δοθούν 41 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος Μαρτίου, τα μισά δηλαδή από τα 82 εκατ. ευρώ τα οποία πρόκειται να δοθούν συνολικά. Πέρσι δόθηκαν συνολικά 160 εκατ. ευρώ για το αφορολόγητο πετρέλαιο και αυτό όπως καταλαβαίνετε για εμάς είναι ένα ''μισό γέμισμα'' στο ρεζερβουάρ του Τρακτέρ, από ένα ολόκληρο που ήταν το 2023».

434.jpg
Ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου Χρήστος Θεοδωρακόπουλος

Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις των Αγροτών

«Τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσουν οι γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα και η Πανελλαδική Επιτροπή, για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις μας και πότε θα κατεβούμε στην Αθήνα, για το Παναγροτικό Συλλαλητήριο».

Ποια είναι αυτή την στιγμή τα Αγροτικά μπλόκα στην Πελοπόννησο

«Ta Αγροτικά μπλόκα αυτή την στιγμή στην Πελοπόννησο είναι (4) συνολικά και βρίσκονται (2) στην Μεσσηνία, Μεσσήνη και Χανδρινός, (1) στο Άστρος Κυνουρίας και (1) στην Λακωνία».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις