ΣΠΑΡΤΗ. «Δεν είμαι πολιτικός, φαρμακοποιός είμαι…» είπε σε συνεντεύξεις του πριν και μετά τις εκλογές ο νέος δήμαρχος Σπάρτης Μιχάλης Βακαλόπουλος. Θέλοντας έτσι να δείξει ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός αλλά ερασιτέχνης αυτοδιοικητικός. Βέβαια είχε υπ’ όψιν του την έγκυρη προηγούμενη επιβεβαίωση ενός επιτυχημένου προκατόχου του, του φαρμακοποιού και δημάρχου αείμνηστου Γεωργίου Σαϊνόπουλου.

Ο Μιχάλης Βακαλόπουλος δίνει το πρώτο δείγμα γραφής στην εικόνα της πόλης. Αλήθεια είναι ότι η πόλη «καθαρίζει». Εκείνες οι γωνιές, οι λακκούβες, οι σωροί σκουπιδιών, τα άγρια χόρτα, η αμέλεια και η απραξία που φαίνονταν σε κάθε βήμα που έκανε ο πολίτης έχει αλλάξει…

Περνάς σε ανύποπτους δρόμους και βλέπεις ότι έχει περάσει ο νοικοκύρης της πόλης. Εργάτες συντονίστηκαν, μηχανήματα ενεργοποιήθηκαν, σχέδια εκπονήθηκαν και η πόλη είναι πιο καθαρή, νοικοκυρεμένη.

Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος και κυρίως υπάρχει ανάγκη για πιο ριζικές παρεμβάσεις. Οι υποδομές στην πόλη έχουν γεράσει και φθαρεί. Και όταν τις αναδεικνύεις φαίνεται πλέον το πρόβλημα. Ο δήμος δεν κάνει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το αυτονόητο καθήκον του. Αλλά αυτή τη φορά το κάνει, επίμονα και με συνέπεια και φαίνεται η διαφορά.

Θέλει μεγάλη προσοχή γιατί ο πήχης ήταν χαμηλά και εύκολα τον περνάς… Αν ο Μιχάλης Βακαλόπουλος ως φαρμακοποιός έχει βρει το «φάρμακο» ή την συνταγή για ένα δήμο καλύτερο θα αποδειχθεί στο εγγύς μέλλον και σε συνολική αποτίμηση.

Ωστόσο αξίζουν τα μπράβο στους νέους συνεργάτες του που διακρίνονται κατά τομέα γιατί αν και νεοφώτιστοι δεν διστάζουν και δεν συμβιβάζονται.

Μακάρι, λοιπόν, να (έχει) βρεθεί η «φόρμουλα» για να γίνει η Σπάρτη και πάλι αρχόντισσα από γυφτοπούλα. Να λάμψει, να ευωδιάσει και να υποδεχθεί δημότες και φίλους της υπερήφανη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις