ΑΧΑΪΑ. Συνεχείς είναι οι επαφές του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου για την παραμονή του Ειρηνοδικείου Δύμης. Μετά από το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, με εισήγηση του Δημάρχου και στο οποίο εκφράστηκε η αντίθεσή του στη φημολογούμενη κατάργηση, συγχώνευση ή με οιονδήποτε τρόπο υποβάθμισή του, ο κ. Αλεξόπουλος πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις στο πλαίσιο υλοποίησης της παραπάνω απόφασης.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας συναντήθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Φλωρίδη και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών κ. Αθανάσιο Ζούπα στους οποίους εξέθεσε όλα τα επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και αποδεικνύουν την ανάγκη διατήρησης και αναβάθμισης του Ειρηνοδικείου Δύμης, που καλύπτει χωροταξικά μια πολύ μεγάλη περιοχή.

Προσπάθεια αναδιάρθρωσης το επόμενο διάστημα

Ο Υπουργός δεσμεύθηκε να εξετάσει προσεκτικά το αίτημα του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, στη γενικότερη προσπάθεια αναδιάρθρωσης που θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα. Ο δε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας ταυτίζεται απόλυτα με το αίτημα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, θεωρώντας απολύτως αναγκαία τη συνέχιση λειτουργίας αυτοτελώς του Ειρηνοδικείου Δύμης.

Όπως επισήμανε, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, «παρότι ο Νέος Δικαστικός Χάρτης είναι σε εξέλιξη και σχεδιάζεται από την Άνοιξη του 2023, δεν υπήρξε καμία πρωτοβουλία από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να γνωστοποιηθεί η σημαντικότητα του Ειρηνοδικείου Δύμης και να διεκδικηθεί η συνέχιση της λειτουργίας του, καθώς εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες. Έστω και τώρα, ως Δήμος Δυτικής Αχαΐας, οφείλουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου η περιοχή και οι δημότες μας, να μην απωλέσουν έναν ακόμη σημαντικό φορέα. Αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε με συνέπεια απέναντι στους συμπολίτες μας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις