ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Σήμερα Σάββατο (3 Φεβρουαρίου 2024) στις 8.00 το βράδυ, στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, στο Ανατολικό Κέντρο, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου, 8η κατά σειρά, «Γιορτή Λαδιού».

Συμπαραστάτης σε αυτή την εκδήλωση είναι το «Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας». Το οποίο με το επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει, θα πραγματοποιήσει Γευσιγνωσία Λαδιού και θα καταθέσει τις γνώσεις του για ορθές καλλιεργητικές πρακτικές και ότι άλλο χρειάζεται για την παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων.

Σημαντικό χαρακτηριστικό της εκδήλωσης είναι και η κατάθεση, από την μεριά των παραγωγών των εμπειριών τους στο πλαίσιο της ανοιχτής συζήτησης που θα επακολουθήσει.

Ο Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας καλεί τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου, να φέρουν δείγματα της δικής τους παραγωγής λαδιού για να εξεταστούν από την Επιστημονική Ομάδα. Φυσικά με αναγκαία την παρουσία τους στην εκδήλωση. Τα δείγματα λαδιού, σε μπουκάλι των 250 ml το ελάχιστο, πρέπει να παραδοθούν στα γραφεία του Συλλόγου, μέχρι τις 5.00 το απόγευμα του Σαββάτου (3/2/2024).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις