ΑΡΓΟΣ. Απαντήσεις σε σχέση με τις εικόνες των λυμάτων που εκβάλλουν στην θάλασσα του Αργολικού κόλπου έδωσε ο Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών κ. Ιωάννης Μαλτέζος δηλώνοντας ότι τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή και σε συνεργασία με τον τομέα αρμοδιότητας της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις οι οποίες έδειξαν ότι δεν υπάρχει περιβαλλοντική επιβάρυνση, ούτε κάτι το οποίο να άπτεται σε παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Σε σχέση με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους ο κ. Μαλτέζος δήλωσε: «Παλιά δεν υπήρχαν δειγματοληψίες από την περιφέρεια. Σε σχέση με τα νεότερα γεγονότα μίλησα εγώ προσωπικά με τον Διευθυντή της ΔΕΥΑ και είχαμε μια κοινή σύσκεψη, ενώ μετά πήγαμε στην περιοχή και είδαμε ότι δεν υπήρξε κάτι το τρομερό. Ο ίδιος ο Διευθυντής μου ενεχυρίασε ένα έγγραφο από τις μετρήσεις λυμάτων που έγιναν στην χυμοποιία και όλα ήταν σε νόμιμα πλαίσια».

«Θα πραγματοποιούνται συνεχείς δειγματοληψίες και μετρήσεις, όπως και έρευνα για να δούμε τι άλλο μπορεί να συμβαίνει»

Ο κ. Μαλτέζος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός ότι η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να επαναπαυθεί μόνο στις μετρήσεις και στις δειγματοληψίες αλλά και σε εντολή που έχει δώσει ώστε να γίνει εκτεταμένη έρευνα, για να διαπιστωθεί αν η εικόνα της γενικευμένης ρύπανσης του Αργολικού κόλπου προέρχεται από κάποια άλλη άγνωστη αιτία, έτσι ώστε να διερευνηθεί και να επιλυθεί άμεσα. Τέλος ο δήμαρχος Άργους - Μυκηνών, είπε ότι έχει έρθει σε εκ νέου επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πτωχό, ώστε να προχωρήσει η χρηματοδότηση και η υλοποίηση του έργου υπογειοποίησης, που έχει να κάνει με την δημιουργία υπόγειου αγωγού μεταφοράς λυμάτων, ο οποίος δεν θα εκβάλλει στην θάλασσα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις