ΑΧΑΪΑ. Αποτροπιασμό προκαλεί το νέο σοβαρό περιστατικό κακοποίησης ζώου, αυτή τη φορά στο χωριό Δάφνες του Δήμου Αιγιαλείας. Αδέσποτος σκύλος βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος με δυο σφαίρες στην ωμοπλάτη και μετά από άμεση κινητοποίηση και ενέργειες του Φιλοζωικού Συλλόγου «Τα φιλαράκια» Αιγιαλείας και του Τμήματος αδέσποτων ζώων του Δήμου, υπεβλήθη σε χειρουργείο, με την ζωή του όμως ακόμα να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το άτυχο κυνηγόσκυλο, που δεν φέρει ηλεκτρονική σήμανση, μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες σε κτηνιατρείο στο Αίγιο και εν συνεχεία στην Πάτρα, προκειμένου να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Κατά τη γνωμάτευση της κτηνιάτρου, όπως αναφέρει ο Φιλοζωικός Σύλλογος, εικάζεται ότι το όπλο ήταν κυνηγετικό και ο πυροβολισμός έγινε σχεδόν εξ’ επαφής. Το ζώο έχει υποστεί εκτεταμένη ζημιά, καθώς λείπει όλη η μυϊκή μάζα της ωμοπλάτης, ενώ βρίσκεται στον ορό και τρέφεται με σύριγγα.

Αναζητείται ο υπαίτιος...

Για το περιστατικό υπεβλήθη μήνυση κατά αγνώστων και ζητήθηκε η άμεση επέμβαση της Αστυνομίας για την εξιχνίαση του περιστατικού αλλά και των προηγούμενων μαζικών δηλητηριάσεων και πυροβολισμών που έχουν καταγραφεί στο ίδιο χωριό κατά το παρελθόν. Από «Τα Φιλαράκια» καλείται όποιος γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να επικοινωνήσει έστω και ανώνυμα στο τηλέφωνο: 6942-523268.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις