AΡΓΟΣ. Αυτοψία στην επίμαχη περιοχή του Αργολικού κόλπου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών κ. Ιωάννης Μαλτέζος και στην οποία καταρρίπτονται τα δημοσιεύματα που έχουν να κάνουν με περιβαλλοντική μόλυνση στην συγκεκριμένη περιοχή του Δήμου Άργους - Μυκηνών. Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα κάτωθι: «Μετά από ανυπόγραφο δημοσίευμα που κυκλοφόρησε εχθές (18/01/2024) σε τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα συνοδευόμενο από φωτογραφίες και γίνεται αναφορά για ρύπανση του Αργολικού Κόλπου από τα απόβλητα του Βιολογικού αναφέρουμε τα εξής:

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος και ο νεοεκλεγμένος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡΜ Χάρης Σελλής, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακά στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο των εγκαταστάσεων της Ε.Ε.Λ Άργους – Ναυπλίου και στο σημείο εκβολής του βιολογικού στη θάλασσα.

Παράλληλα, ζητήθηκε εγγράφως από τον Γενικό Διευθυντή της Επιχείρησης υπεύθυνη ενημέρωση (την οποία και παραθέτουμε παρακάτω) που τονίζει, πως δεν προκύπτει από πουθενά θαλάσσια περιβαλλοντική υποβάθμιση οποιασδήποτε μορφής, πολύ περισσότερο σαν αυτή που φαίνεται στις φωτογραφίες του εν λόγω δημοσιεύματος. Όλες δε οι μετρήσεις είναι εντός νομίμων ορίων. Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Πρόεδρος έδωσαν σαφής οδηγίες για καθημερινή δειγματοληψία και έλεγχο του νερού στην περιοχή εκβολής του Βιολογικού και την συνεχή ενημέρωση για τα αποτελέσματα που προκύπτουν.

Όπως έχει κάνει γνωστό σε όλους τους τόνους και προεκλογικά η δημοτική πλειοψηφία, η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα της και δεν θα παρεκκλίνει από αυτή την δέσμευση ούτε κατ’ ελάχιστο».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις