ΑΡΓΟΛΙΔΑ. Με θετικό πρόσημο κλείνουν το 2023 τα Ίρια Αργολίδας, όπου αυτή την εποχή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η παραγωγή των λαχανικών. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της περιοχής είναι ότι μεγάλο μέρος των παραγωγών εργάζεται με συμβόλαια σε μεγάλες εταιρείες, αφού θεωρούν ότι έτσι είναι περισσότερο ασφαλείς και δεν ρισκάρουν με τις μεταπτώσεις της αγοράς.

Όπως αναφέρει στο ypaithros.gr ο παραγωγός Βασίλης Δρούζας, «αυτήν τη χρονιά, έχουμε μείωση της καλλιέργειας του λάχανου τόσο λόγω της έλλειψης εργατών όσο και λόγω της αύξησης του κόστους καλλιέργειας που μειώνει το κέρδος. Γενικότερα, όμως, είναι μία καλή χρονιά, αφού στο σύνολο των λαχανικών οι τιμές που διαμορφώθηκαν είναι καλές».

Όπως εξηγεί, «το μαρούλι πήγε στα 30 λεπτά, το μπρόκολο έφτασε κάποια στιγμή να πωλείται στο 1,50 ευρώ, το λάχανο τώρα έχει 25 λεπτά περίπου και το iceberg είναι σταθερά στα 60 λεπτά. Η αγκινάρα ξεκινά τώρα και ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί η τελική τιμή. Πάντως, είναι γεγονός ότι, ως καλλιέργεια, βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις