ΠΑΤΡΑ. Οι φοιτητικοί σύλλογοι των Τμημάτων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλη τη χώρα συγκαλούν γενικές συνελεύσεις με αφορμή την έλευση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ενώ ήδη έχουν ληφθεί αποφάσεις για την έναρξη καταλήψεων. Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς, διαμαρτυρόμενοι για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Ήδη οι φοιτητές του Οικονομικού πανεπιστημίου αποφάσισαν πολυήμερες καταλήψεις. Κατάληψη μέχρι τις 16 του μήνα αποφάσισε και ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος του Πολυτεχνείου Κρήτης. Ο φοιτητικός σύλλογος της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) του ΕΜΠ αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη του τμήματος, έως και την Τρίτη 16 Γενάρη.

Οι ίδιοι αποφάσισαν συμμετοχή στην πορεία προς τη Βουλή σήμερα (11/1) από κοινού με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους και φορείς της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, με προσυγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12:00 και ταυτόχρονα αποκλεισμό της Πολυτεχνειούπολης την Παρασκευή 12/1 μαζί με φορείς του ιδρύματος. Διήμερη κατάληψη αποφάσισαν και οι φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του ΕΚΠΑ για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 12 του μήνα. Κατάληψη αποφάσισαν και οι φοιτητές της Φιλοσοφικής σχολής ΕΚΠΑ.

Τις επόμενες ημέρες οι φοιτητικοί σύλλογοι σε όλα τα πανεπιστήμια θα προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν καταλήψεις ή άλλου είδους κινητοποιήσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Οι φοιτητές υπογραμμίζουν ότι «αυτό που εμείς έχουμε ανάγκη είναι ένα αποκλειστικά δημόσιο, πραγματικά δωρεάν και ποιοτικό Πανεπιστήμιο, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα και όχι ένα πανεπιστήμιο πανάκριβο, υποβαθμισμένο, που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και κάνει «παζάρι πτυχίων».



Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις