ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Μια σημαντική φιλοπεριβαλλοντική και φιλοζωική δράση ευοδώθηκε στη Μονεμβασία καθώς πραγματοποιήθηκε αισίως η επανένταξη στον φυσικό του χώρο ενός πανέμορφου Ευρασιατικoύ Μπούφου, την Τετάρτη 15/6 (18:30), στην παραλία «Λεϊμόνες» του οικισμού Ξηφιάς, Μονεμβάσιας.

Η δράση

Η αγαστή συνεργασία ανάμεσα στον Σύλλογο «Τουλίπα Γουλιμή» και τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής -ΑΝΙΜΑ, διασφάλισαν την επιτυχία της προσπάθειας.

  • Bubo bubo, my friend

Ο Ευρασιατικός Μπούφος, ή Βύας ο κοινός (επιστημονική ονομασία Bubo bubo), είναι γλαυκόμορφο νυχτόβιο αρπακτικό πολύ μεγάλου μεγέθους και προστατεύεται αυστηρά από το εθνικό, κοινοτικό και διεθνές δίκαιο.

Όπως αναφέρθηκε, το όμορφο πουλί «…βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση από τον Κώστα Μαραβέλια και τον Παναγιώτη Μαραβέλια, οι οποίοι σε συνεργασία με τον Δήμο Μονεμβασίας, ειδοποίησαν τον Σύλλογο Τουλίπα Γουλιμή για τη και διάσωσή του.

Εκπρόσωποι του Συλλόγου, αφού του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, το οδήγησαν στο Κέντρο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ), για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του».

  • Δικαίωση της προσπάθειας

Την επανένταξη παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας Σταύρος Χριστάκος, εθελοντές και φίλοι του Συλλόγου.

«…Το πέταγμα προς την ελευθερία ήταν μια συγκλονιστική στιγμή που δικαίωσε μια προσπάθεια, από μια αλυσίδα ανθρώπων, του Συλλόγου μας και της ΑΝΙΜΑ», λένε από τον Σύλλογο «Τουλίπα Γουλιμή».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις