ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Στην πατρίδα του Αγιωργίτικου κρασιού, στην Νεμέα εξόρμησαν οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'' την περασμένη Κυριακή 17 Απριλίου στο Ψάρι ορεινής Κορινθίας. Εκεί περπάτησαν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ''Μονοπάτια Πολιτισμού'', και πιο συγκεκριμένα το 3ο, το ''Μονοπάτι του Σταυραετού''.

Την ευκαιρία να θαυμάσουν πανοραμικά από ένα υψόμετρο της τάξεως των 1100 μ., την λίμνη Στυμφαλία και το όρος Μικρή Ζήρεια, είχαν όσοι άδραξαν την πρόσκληση του συλλόγου, κατά την άφιξή τους στην κορυφή του Σταυραετού, αν και δεν είχαν ως απόλυτο σύμμαχο τον καιρό, ο οποίος ήταν βροχερός, ενώ υπήρχε και ομίχλη.

Κατά την κυκλική τους διαδρομή 12 χιλιομέτρων, γνώρισαν ακόμα την σήραγγα και την Γέφυρα του Ανδριάνειου Υδραγωγείου.

Νωρίς το απόγευμα γεμάτοι όλοι οι πεζοπόροι από όμορφες εικόνες απόλαυσαν σπιτικούς μεζέδες σε ταβέρνα, με συνοδεία εξαιρετικού τοπικού οίνου!

Ο Ευκλής ανανέωσε το ραντεβού του την 1 Μαΐου στην Μεταμόρφωση Δυτικής Μεσσηνίας έως το ιστορικό Μανιάκι, καθώς έχει προσκαλεστεί από τον Σύλλογο Γυναικών Μεταμόρφωσης, προκειμένου να ξεναγήσουν και να δείξουν στους πεζοπόρους του ''Ευκλή'' τις ομορφιές του τόπου τους σε μια διαδρομή για όλη την οικογένεια.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις