ΣΚΑΛΑ. Εξάμηνο μορατόριουμ, δηλαδή αναστολή κάθε δικαστικής προσφυγής του Δημοσίου κατά των πολιτών της περιοχής «Αφανιά – Κρεββατά» της Κοινότητας Σκάλας, ζήτησε κι έγινε αποδεκτό από τον αρμόδιο Υπουργό, ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Αυτό αποκάλυψε ο βουλευτής σε προγραμματισμένη συνάντηση στη Σκάλα του Δήμου Ευρώτα, με τον Δήμαρχο κ. Δήμο Βέρδο, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελένη Δεντάκου, τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Παναγιώτη Λυμπέρη, την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σκάλας κ. Κούρλα - Γκουβούση Ιωάννα καθώς και κατοίκους της περιοχής.

Είχε προηγηθεί ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για θεσμική λύση με συντονισμό των ενεργειών όλων των φορέων, προς τα συναρμόδια Υπουργεία.

Επιπλέον, ο κ. Κρητικός ζήτησε από τον Δήμο Ευρώτα, να συνδράμει με τεκμηριωμένες θέσεις στην κατεύθυνση πως το επίδικο οικόπεδο 41, δίκαια κατέχεται ως περιουσιακό στοιχείο των πολιτών αυτής της περιοχής.

Συνέργειες

Όπως αναφέρει ο κ. Κρητικός, «…τα μεγάλα και εκκρεμή ζητήματα, όπως των Εθνικών Κτημάτων, του Κτηματολογίου και των Δασικών χαρτών, απαιτούν, χωρίς να παραγνωρίζονται πρωτοβουλίες συναδέλφων για την επίλυση του προβλήματος, συνέργειες και συντονισμό ενεργειών.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση, επιχειρούν να δώσουν ενδεδειγμένες λύσεις τόσο στα μεγάλα όσο και στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Δυστυχώς κληρονομήσαμε μεταξύ των άλλων δυσεπίλυτα προβλήματα όπως των Εθνικών Κτημάτων, με αφορμή την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου και των Δασικών χαρτών».

Σαφές λοιπόν πως εκείνο που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι, ότι προϋπόθεση της θεσμικής επίλυσης αυτού του προβλήματος είναι να κερδηθεί με σαφείς τεκμηριωμένες ενέργειες-θέσεις η γραφειοκρατία, που στις περισσότερες των περιπτώσεων αποτελεί τροχοπέδη λύσεων.

Οι τεκμηριωμένες απαντήσεις που απαιτούνται για να επέλθει δίκαιη και οριστική νομοθετική ρύθμιση – λύση, υπάρχουν εκ μέρους του Δήμου Ευρώτα ο οποίος είναι διάδοχος του πρώην Δήμου Σκάλας.

Έτσι με το «μορατόριουμ», την αναστολή κάθε δικαστικής προσφυγής του Δημοσίου, δίδεται ο κατάλληλος χρόνος προετοιμασίας κατάθεσης τεκμηριωμένων προτάσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της σύνοψης των προτάσεων, θα προετοιμασθεί συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς.

«Προχωράμε για οριστική λύση με τεκμηριωμένες θέσεις ώστε να δικαιωθούν οι πολίτες της περιοχής Αφανιά - Κρεββατά της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας», ολοκλήρωσε ο Νεοκλής Κρητικός.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις