ΕΛΛΑΔΑ. Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την πληρωμή του δώρου Χριστουγέννων και άλλων επιδομάτων από την ΔΥΠΑ, όπως η επιδότηση μακροχρόνιας ανεργίας και το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων.

Η πληρωμή θα γίνει τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 και σύμφωνα με τον οργανισμό, οι δικαιούχοι «θα λάβουν τα χρήματα νωρίτερα από ποτέ».

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν από τη ΔΥΠΑ με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τη ΔΥΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η προπληρωμή των επιδομάτων όσων ανέργων έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα από 4 Δεκεμβρίου 2023 έως 5 Ιανουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί, μετά τη δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/delose-parousias-epidoma-anergias (gov.gr > Εργασία και Ασφάλιση > Ανεργία > Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις