Τι είπε ο Γεωργιάδης στα Επιμελητήρια
Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη
ΑΡΚΑΔΙΑ. Στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕ, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου μέσω τηλεδιάσκεψης, συμμετείχαν ενεργά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής και το μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Βασίλης Αθανασιάδης.
Επί τέσσερις συνεχείς ώρες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης παραβρέθηκε στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν από τους προέδρους των 59 Επιμελητηρίων της χώρας.
Ένα από τα κεντρικά θέματα της συνέλευσης ήταν τα μέτρα της κυβέρνησης και ιδιαίτερα το click away, για το οποίο ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι δεν αποτελεί ένα ιδανικό μέτρο για τη διάσωση του τζίρου στην αγορά, ωστόσο είναι ένα θετικό εναλλακτικό μέτρο που στην παρούσα συγκυρία μπορεί να δώσει κάποια λύση για διάσωση του τζίρου, ενώ δήλωσε ανοιχτός σε συνεχή διάλογο, προκειμένου ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας να προωθούνται μέτρα που να απορροφούν την πίεση στην αγορά. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι οι επιχειρήσεις που θα κάνουν χρήση αυτού του μέτρου θα θεωρούνται κλειστές για να λαμβάνουν τα οριζόντια μέτρα στήριξης.
Ερωτηθείς από τους προέδρους των Επιμελητηρίων εάν η κυβέρνηση εξετάζει περαιτέρω επέκταση και βελτίωση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής με αυξημένο ποσοστό «μη επιστρεπτέας» , ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει κάθε περιθώριο για υποστηρικτικά μέτρα αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι σε τελική μορφή.
Σημειώνεται ότι την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας διέψευσε δημοσιεύματα για επέκταση του μέτρου της διαγραφής του 50% και των προηγούμενων γύρων της επιστρεπτέας προκαταβολής, λέγοντας πως «όσοι πήραν την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 και η 5 θα έχουν αυτό το ευεργέτημα, δηλαδή το 50% να μην επιστρέφεται.
Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Γεωργιάδης στα μέτρα στήριξης ειδικά για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, υποστηρίζοντας ότι ήδη πάνω από 9 δισ. ευρώ, δηλαδή πάνω από το 90% των συνολικά διαθέσιμων κονδυλίων, έχουν διατεθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.