ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ. Σε κατασκευαστικούς… ρυθμούς, μετά και τη σχετική έγκριση από το υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, βρίσκεται πλέον το νέο πεντάστερο συγκρότημα που θα στεγάσει το πρώτο Six Senses στην Πελοπόννησο, στην Αργολίδα.

Με σχετική απόφαση από την αρμόδια διεύθυνση περιβαλλοντικής αδειοδότησης εγκρίνεται η τεχνική περιβαλλοντική μελέτη (ΤΕ.ΠΕ.Μ.) για την εγκατάσταση και λειτουργία των εργοταξιακών εγκαταστάσεων στο πλαίσιο της κατασκευής του νέου Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος στην Αργολίδα, στη θέση του παλιού τουριστικού καταλύματος Costa Perla.

Όπως γράφει το newmoney.gr, την επένδυση προωθεί ομάδα επενδυτών με ξένα και εγχώρια κεφάλαια, συμπεριλαμβανομένων της επενδυτικής εταιρείας με έδρα το Λονδίνο CBE Capital, του fund της Taconic Capital (με σύμβουλο την Cedar Capital) με έδρα τη Νέα Υόρκη και την οικογένεια Γούτου, γνωστή από την εταιρεία κτηματομεσιτικών υπηρεσιών Γούτος – Golden Land Goutos με μακροχρόνια δραστηριότητα 4 δεκαετιών και ιδιοκτήτρια εκτάσεων στην Αργολίδα.

Το project για το οποίο υπήρξε πέρυσι μεταβολή των αρχιτεκτονικών σχεδίων αποτελείται από ξενοδοχείο κατηγορίας 5*, κέντρο αναζωογόνησης (spa) ως ειδική τουριστική υποδομή, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και υποστηρικτικά έργα, σε έκταση εμβαδού 68 στρεμμάτων στην εκτός σχεδίου περιοχή «Κουβέρτα-Περλέ-Μπουρλότο», του δήμου Ερμιονίδας.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση και με το δεδομένο ότι πρόκειται για έκταση όπου στεγαζόταν παλιό κατάλυμα στο μακρινό παρελθόν, «για την κατασκευή του έργου προβλέπεται, εντός του χώρου του γηπέδου του Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος, η εγκατάσταση κινητής μονάδας σπαστηροτριβείου καθώς και η χωροθέτηση δύο χώρων απόθεσης αδρανών υλικών», ενώ θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα που προτείνονται για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (με εξακρίβωση της ύπαρξης ή μή υλικών αμιάντου και τήρηση των σχετικών διαδικασιών, διαχείριση αποβλήτων, αποθήκευση των επικίνδυνων παραγόμενων αποβλήτων και παράδοση σε οργανισμό με άδεια συλλογής και μεταφοράς κ.ο.κ.).

Το project συνολικής αξίας 150 εκατ. ευρώ για το νέο Six Senses Resort στο Πόρτο Χέλι που θα υλοποιηθεί σταδιακά έχει χρονοδιάγραμμα για το 2026 και στην πλήρη ανάπτυξή του θα περιλαμβάνει 60 δωμάτια και σουίτες με ιδιωτικές πισίνες και κήπους, καθώς και μια ξεχωριστή βίλα με τρία υπνοδωμάτια, 10 «επώνυμες» (branded) κατοικίες 5 έως 8 υπνοδωματίων, οι οποίες θα διατεθούν προς πώληση. Επιπλέον, το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα διαθέτει κεντρικό εστιατόριο, μπαρ, υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων καθώς και ένα ελληνικό καφενείο.

Στις παροχές θα προστεθούν ακόμη 8 αίθουσες περιποίησης, υπαίθριο γυμναστήριο, μπουτίκ και concept store, ενώ θα υπάρχει προβλήτας για τα σκάφη των πελατών, παραθαλάσσια εστιατόρια, καθώς και υποδομές για θαλάσσια σπορ. Το ξενοδοχείο της Six Senses στο Πόρτο Χέλι σχεδιάστηκε από τους Delogu Architecture στη Ρώμη και Arch Group στην Αθήνα ενώ θα διαθέτει υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα με πιστοποίηση LEED Silver.

Πρόκειται για το δεύτερο σχεδιαζόμενο Six Senses στη χώρα μας μετά από αυτό στους Πεταλιούς που έχει ανακοινωθεί με την Grivalia Hospitality. Η Six Senses αποτελεί από τα πλέον γνωστά brands πολυτελών resorts φιλοξενίας και ευεξίας παγκοσμίως με το χαρτοφυλάκιό της να περιλαμβάνει 22 πολυτελή resorts & spas, ενώ 41 έργα βρίσκονται υπό ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο, από resorts και κέντρα ευεξίας έως ιδιωτικά clubs και πολυτελείς κατοικίες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις