Σειρά επιθεωρήσεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις Κοινοτήτων του Δήμου Σπάρτης, από τον Σταύρο Περγαντή

ΣΠΑΡΤΗ. Σειρά επισκέψεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Σπάρτης, πραγματοποίησε ο νέος πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κ. Σταύρος Περγαντής, συνοδεία και του προέδρου της κάθε κοινότητας.

Ο κ. Περγαντής ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στα χωριά -τι συντήρηση θέλουν- και αν υπάρχει επιθυμία για κάποια νέα αθλητική υποδομή.

Έτσι, το Σάββατο 15-1-2021, έγινε επίσκεψη στην Τ.Κ. Πελλάνας, συνοδεία του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Χρ. Κανακάκου και επιθεώρηση του γηπέδου ποδοσφαίρου παρόντος του κ. Ρασσιά, προέδρου της Τ.Κ.

Αναζητήθηκαν χώροι δημιουργίας γηπέδου μπάσκετ στο Παρδάλι και ανταλλάχθηκαν απόψεις με τον τέως πρόεδρο κ.Μιχαλόπουλο Δημήτριο.

Τη Δευτέρα 18-1-2021, ακολούθησε η επίσκεψη στη Δημοτική Ενότητα Φάριδος και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Παλαιοπαναγιάς. Εκεί, μαζί με τον πρόεδρο του χωριού κ.Παρασκευά Ναστάκο επιθεωρήθηκε πρώτα το γήπεδο ποδοσφαίρου και συζητήθηκε πώς μπορούν να γίνουν διάφορες εργασίες για να διαμορβωθεί ένα όμορφο και λειτουργικό γήπεδο. Ακολούθως, στο σχολικό κτίριο του Δημοτικού σχολείου της Παλαιοπαναγιάς που τώρα λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο, επιθεωρήθηκε το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ και αναλύθηκε ποιες εργασίες συντήρησης μπορούν να γίνουν.

Την Τετάρτη 20-1-2021, σειρά είχε η Γκοριτσά, όπου με τον πρόεδρο του χωριού κ. Κωνσταντίνο Γερόντζο συζητήθηκε η κατάσταση του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Αποφασίστηκε να γίνει μια καλή συντήρηση, ώστε να γίνει λειτουργικό και να μπορούν οι αθλητές να κάνουν εκεί άνετα την προπόνηση τους.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, γίνονται κινήσεις για την επανασύσταση του συλλόγου της ποδοσφαιρικής ομάδας και θα συμμετέχουν και τα γειτονικά χωριά Κεφαλάς και Άγιοι Ανάργυροι. Αξιοσημείωτο, ότι το γήπεδο ποδοσφαίρου της Γκοριτσάς είναι πολύ μεγάλο σε διαστάσεις, Ολυμπιακών προδιαγραφών.

Αναφορικά με το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ ,που είναι στο σχολικό συγκρότημα του Δημοτικού Σχολείου Γκοριτσάς , με τον Διευθυντή Κώστα Παπαϊωάνου συζητήθηκε ποιες βελτιώσεις μπορούν να γίνουν σε συνεργασία και με τη σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σπάρτης.