ΠΑΤΡΑ. «Κλίμα χαράς και αισιοδοξίας στοχεύει να μεταδώσει φέτος το Πατρινό Καρναβάλι, δρώντας ανατρεπτικά απέναντι στην πανδημία covid-19 και στο βαρύ κλίμα που έχει προκληθεί εξαιτίας της, τηρώντας ταυτόχρονα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού». Αυτό αναφέρεται σε σημερινή ενημέρωση του Δήμου Πατρέων.

Σήμερα, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, το μεσημέρι, στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καρναβάλι Πάτρας (ΚΕΔΗΠ), Ήρα Κουρή, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Ελένη Αλεξοπούλου, εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους στον ηλεκτροφωτισμό και στο καρναβαλικό εργαστήρια και ο συντονιστής των δρώμενων της τελετής έναρξης, Δημήτρης Πολίτης, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος τόνισε:

«Υπό άλλες συνθήκες σήμερα θα ήταν μια μέρα πιο έντονη με μεγάλη κινητικότητα και προετοιμασίες. Μέσα στο πλαίσιο που βρισκόμαστε με την πανδημία και τις συνέπειες που προκαλεί στην ζωή μας, ξεκινάμε το Σάββατο το Καρναβάλι μας με την τελετή έναρξης.
Στόχος μας είναι με το ξεκίνημα να αλλάξει η διάθεση στον κόσμο, να μεταδώσουμε νότες αισιοδοξίας και χαράς, να πούμε όχι στην απαισιοδοξία και στην καταθλιπτική ατμόσφαιρα, να δοθεί μια ανάσα σε όλους τους συμπολίτες μας που ζουν και μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.
Ο Δήμος και όλες οι υπηρεσίες του θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε παρά τις δυσκολίες να κάνουμε αρκετά πράγματα και να απολαύσουμε το Καρναβάλι έστω και από μακριά.
Να θυμόμαστε πάντα ότι πίσω από τους τεχνικούς όρους Δήμος, Καρναβαλικός Οργανισμός είναι οι εργαζόμενοι που με την δουλειά τους θα γίνει και το φετινό Καρναβάλι και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για όσα μας προσφέρουν.
Να πούμε επίσης σε όλους τους Πατρινούς να μην σπεύσουν για να δουν από κοντά τα δρώμενα της τελετής έναρξης, θα τηρηθούν οι αποστάσεις και θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα κατά της πανδημίας ».
Η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ στην εισήγησή της αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού και έδωσε στοιχεία για το τι θα περιλαμβάνει η τελετή έναρξης. Η κυρία Κουρή ανέφερε επίσης ότι στις φετινές εκδηλώσεις συμμετέχουν ενεργά και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και το ΔΗΠΕΘΕ.
Από την πλευρά της η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού σημείωσε: «Εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους στον Ηλεκτροφωτισμό και στο Καρναβαλικό Συνεργείο, θέλω να πω ότι σπεύσαμε και κατεβάσαμε αμέσως μετά τις γιορτές τον χριστουγεννιάτικο και ήδη στην πλατεία Γεωργίου τοποθετούμε σύνθεση καρναβαλική. Φέτος δεν μπορεί, λόγω των μέτρων κατά του covid, να γίνει κρυμμένος θησαυρός στην πλατεία και αποφασίσαμε να στήσουμε ένα άρμα που έχει αναφορά στον κορονοϊό. Καρναβαλικά στοιχεία θα τοποθετήσουμε και στην πλατεία Τριών Συμμάχων, στην Αγίου Νικολάου και σε άλλα σημεία της πόλης, δίνοντας μια νότα χαράς στους Πατρινούς και σε όλους όσους παρακολουθήσουν από μακριά το Καρναβάλι μας».

Τέλος ο συντονιστής των δρώμενων της τελετής έναρξης ενημέρωσε, εκτός των άλλων, ότι όλοι οι συντελεστές έχουν λάβει άδεια από το Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όλοι θα υποβληθούν σε covid τεστ.

Ειδήσεις σήμερα:

Covid-19: Ακόμα 5 μέρες σε κλοιό Σπάρτη και Αργολίδα!

Εντυπωσιακό! Δύο αρχιτέκτονες φτιάχνουν σύγχρονα πυργόσπιτα στη Μάνη!

Ανησυχία στην Πελοπόννησο για τα κρούσματα!

Σε αυτούς τους δρόμους χρειάζονται ακόμα αντιολισθητικές αλυσίδες

Από το Λεωνίδιο στο Τορόντο εργαζόμενος στην Amazon (video)

Δεν έχει τέλος το μαρτύριο το κορονοϊού! Μεταλλάχθηκε ο ιός και είναι εδώ!

Έρχονται 100 νέα επενδυτικά σχέδια για mega φωτοβολταϊκές και αιολικές μονάδες και στην Πελοπόννησο!