Από την αφιλόξενη παγωνιά στην ζεστασιά του ξενοδοχείου Ηλιόχαρη. Βρήκε ζεστασιά η άστεγη οικογένεια μεταναστών στους Αγίους Θεοδώρους

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ. Αίσιο τέλος είχε σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, η περιπέτεια της οικογένειας από το Ιράκ που πέρασε όλη τη νύχτα, εν μέσω ψύχους, κυριολεκτικά στο δρόμο. Με προσωπικές ενέργειες κυρίως του Αντιδημάρχου Αγίων Θεοδώρων, Σπύρου Ράτη αλλά και του βουλευτή Κορινθίας με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ψυχογιού, κατάφεραν να πετύχουν τη φιλοξενία της οικογένειας στο ξενοδοχείο Ηλιόχαρη των Αγίων Θεοδώρων.

Η οικογένεια Ιρακινής καταγωγής, με τα δύο μικρά παιδιά της, έμενε στη δομή των Αγίων Θεοδώρων, όμως ένα πρόβλημα υγείας του πατέρα, τον ανάγκασε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Στη συνέχεια, κρίθηκε απαραίτητη από το ιατρικό προσωπικό η μεταφορά του σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Η οικογένεια, μέσω του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης, βρήκε ένα σπίτι στην Αθήνα που περισσότερο παρέπεμπε σε τρώγλη παρά σε σπίτι. Στο συγκεκριμένο σπίτι, υπήρχαν ποντίκια, ενώ ήταν στέκι ναρκωμανών και μεθυσμένων.

Οι γονείς των παιδιών, αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούν να μείνουν στο συγκεκριμένο σπίτι και αποφάσισαν χθες το απόγευμα να επιστρέψουν στους Αγίους Θεοδώρους. Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε όλη τη χώρα, έστρωσαν στην άσφαλτο και πέρασαν τη νύχτα τους κυριολεκτικά μέσα στο ψύχος, μέχρι να βρεθεί λύση!

Μόλις ένα 24ωρο μετά, η περιπέτειά τους, φαίνεται ότι έλαβε τέλος και από σήμερα, μπορούν να απολαμβάνουν και πάλι τη ζεστασιά του ξενοδοχείου Ηλιόχαρη.